עוגת ריבת חלב מוס
עוגה מהממת עם בסיס קראנצ'י ושני מוסים מעלפים.
והנה מתכון מיוחד למי שרוצה קצת אקסטרה בעוגה שלו ולא מתפשר על עוגות רגילות.
מתכון לעוגת ריבת חלב מוס שכבות מענגת ומהפנטת, תכינו וירעיפו עליכם מחמאות ושבחים מכל עבר.
בסיס טעים וקראנצ'י מעליו שתי שכבות מענגות ועשירות של מוסים ריבת חלב ווניל שיגרמו לכם להתאהב, ומעל כל זה עוד שכבת בצק מדהימה שמצופה בריבת חלב לחוויית טעמים בלתי נשכחת.
עוגת ריבת חלב יפיפה למראה ועם טעם ממכר שלא תשאיר אף אחד אדיש, בתאבון.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
מיקסר
3 קערות לערבוב
כוס מדידה אוניברסלי
מטרפה
רינג מלבן 30 על 10 ס"מ מרופד בנייר אפייה
המצרכים
לבסיס:
- 6 ביצים להפריד
- 1 קורט מלח
- 1 שקית סוכר וניל
- 6 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 5 כפות קמח
- ½1 כפות קורנפלור
למוסים:
- 10 גרם אבקת גלטין
- 50 גרם מים
- 3 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 360 גרם שוקולד לבן
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 130 גרם ריבת חלב
לקישוט:
- 1 ריבת חלב מומסת.
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
- במיקסר, מקציפים תחילה את את החלבונים עם המלח וסוכר הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר, החלמונים והשמן, ולקראת הסוף מוסיפים גם את הקמח והקורנפלור.
- מרפדים ומשמנים תבנית תנור גדולה ויוצקים בתוכה את בלילת הבסיס, ואופים בתנור על 180 מעלות טורבו 8-10 דקות. ומניחים בצד להתקררות.
הכנת המוסים:
- מתחילים בהכנת מסת הגלטין על ידי ערבוב אבקת הגלטין עם במים היטב, ומכניסים למקרר ל5 עד 10 דקות לצורך איחוד.
- מוציאים מהמקרר ומכניסים למיקרוגל לכמה שניות והגלטין מוכן.
- לוקחים את הקערות ומניחים בראשונה 1 מיכל שמנת מתוקה ומקציפים.
- בקערה השנייה מניחים את השוקולד כשהוא קצוץ וממיסים, מחממים מיכל שמנת מתוקה עם תמצית וניל שופכים על השוקולד, ומערבבים עד לקבלת גנאש.
- מוסיפים את גבינת המסקרפונה וטורפים עד לקבלת מסה אחידה, מוסיפים את מסת הגלטין וממשיכם לערבב היטב.
- את הבלילה שהתקבלה מחלקים לשני חלקים שווים, לחלק הראשון מוסיפים את ריבת החלב וטורפים היטב.
- לאחר מכן יוצקים את קציפת השמנת שהכנו לתוך אותה בלילה ומערבבים היטב, ויש לנו מוס ריבת חלב.
- בקערה של השמנת מתוקה מקציפים עוד מיכל שלם ושופכים מעל בלילת השוקולד לבן, ומקבלים מוס שוקולד לבן.
הרכבת העוגה:
- מחלקים את הבסיס לשני חלקים שווים, ומניחים את אחד החצאים בתחתית התבנית של העוגה.
- יוצקים את מוס הריבת חלב מעל הבסיס, ומכניסים למקפיא לצורך התייצבות.
- מוציאים את העוגה ויוצקים מעל הריבת חלב את בלילת השוקולד לבן, משטחים היטב ומניחים מלמעלה את חתיכת הבסיס השנייה.
- מניחים במקפיא לשעתיים להתקררות והתייצבות, מוציאים ומניחים שכבת ריבת חלב מומסת מלמעלה עם קישוט.
הערות וטיפים
- אפשר לקשט איך ובמה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
.רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
ואוו עוגה פצצה
היי לנה,
מעולה!! מוזמנת להראות לנו איך יצאה בקבוצה 🙂
איזה גודל ביצים?
היי רנית, 6 ביצים בגודל L. בהצלחה ובתיאבון!