כשמדברים על עוגיות שמרים או קרואסונים, לא מתעצלים ומכינים בגרסה ביתית ואיכותית עם טוב לב, המניבה תוצאות מושלמות הבדל של שמיים וארץ בטעם.
מתכון לבצק שמרים מושלם ואוורירי ביוחד שתמיד מניב תוצאות מוצלחות וטעם מפנק של בית, עם אפשרות להכנה גם קרואסונים ביתיים וגם עוגת שמרים מפנקות.
עם מלית מיוחדת של שוקולד בטעם של פעם, וטעם שמבייש את מיטב הקינוחים,תמצאו את עצמכם מכורים לעוגיות אלה בכלום זמן!
מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא
ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 1 קג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית תמצית רום (לא חייב אפשר וניל)
- 2 ביצים
- 2 ½ כוסות מים
- קורט מלח
- 200 גרם מחמאה רכה
למלית של פעם (עוגיות שמרים):
- 1 כוס קקאו
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1 כף נס קפה
- ½ כוס שמן
למלית קרואסונים:
- 3 קוביות שוקולד חלב או מריר בכל קרואסון
לסירופ:
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 ½ כוסות מים
- מעט מיץ לימון
- 1 כפית תמצית רום או וניל
אופן ההכנה
- להכנת הבצק - בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, וסוכר וניל, ומערבבים היטב. מפעילים את המיקסר ואז מוסיפים 2 כוסות מים, 2 ביצים, ואת יתרת המים מוסיפים בהדרגה.
- מוסיפים מחמאה או חמאה רכה בהדרגה וקורט מלח, ואז נלוש לבצק אחיד.
- אפשר להכין מהבצק גם קרואסונים וגם עוגיות שמרים. אם רוצים גם וגם מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מכינים מ-3 חלקים רולדות שמרים ומ-3 חלקים קרואסונים.
- להכנת רולדות שמרים - קודם מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית יחד חוץ מהשמן, ואת השמן מוסיפים בהדרגה עד לקבלת משחה סמיכה.
- מרדדים את הבצק, מורחים מהמלית, ומגלגלים לרולדות. מניחים על נייר אפייה בלי תבניות, ומצפים בביצה טרופה עם כפית נס קפה.
- להכנת קרואסונים - פותחים כל חתיכת בצק למלבן, ולחרוץ משולשים ארוכים. שמים למעלה קוביות השוקולד ואז מגלגלים.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות בתכנית טורבו, עד הזהבה.
- מבשלים את מרכיבי הסירופ יחדיו עד שיהיה דביק מעט, ולאחר אפייה מברישים בסירופ.
- אפשר לקרר, לעטוף, ולשמור במקפיא עד חודש.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: בצק שמרים
אפשר לעשות את הבצק בקמח שמרים? אפשר תזהרי עם המים כי זה סופג אחרת. |
אם הבצק יוצא לי נוזלי מדי מה לעשות? לשים במקרר. |
במילוי אפשר להוסיף תמצית רום? כן אפשר. |
מה חושבים על: @12 אותיות מקסימום
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: בצק שמרים מושלם– אופירה יחיא