עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
עוגה עשירה ומענגת שתגרום לכם לחייך בכל ביס.
העוגה שתמיד רציתם.. עוגה גבוהה ועשירה ברמות, מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ואוורירית.
מי היה מסרב לעוגה כזו מצופה בגנאש שוקולד מלא עשיר ומפנק מלמעלה שיהפוך כל ביס לחוויה של ממש!
נסו בעצמכם וראו באיזה קלות אפשר להכין משהו מתוק וכה מושלם. בתיאבון!
מתכון באדיבות: סיוון אוחיון אברג'יל
ספר המתכונים של סיוון אוחיון אברג'יל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמי שתייה חמה
מיקסר
תבנית חד פעמית בינונית עמוקה
המצרכים
- 5 ביצים גדולות
- ¾ כוס שוקולית לאפייה
- 2 כפות קקאו
- 1 כפית נס קפה
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¼2 כוסות קמח תופח (מנופה)
- 1 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- ¼1 כוס מים רותחים
לגנאש:
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 1 חפיסת שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מתחילים בהפרדת הביצים, מניחים את החלבונים (את החלמונים שומרים בצד לשלב השני) בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה וישר מוסיפים כוס סוכר. את חצי כוס הסוכר שנשארה מערבבים עם הסוכר וניל ומוסיפים לקערה בהדרגה ותוך כדי הקצפה.
- מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את כל שאר המצרכים כולל החלמונים, למעט הקמח, לקראת הסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה.
- מוציאים את התערובת לאחר קיפול וערבוב טוב, ומניחים אותה בתבנית משומנת היטב.
- מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 170 מעלות 55-60 דקות או עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש.
- מוציאים מהתנור נותנים לעוגה להתקרר.
- מכינים את הגנאש על ידי המסת המצרכים במיקרוגל בפולסים קצרים, ושופכים מעל כל העוגה.
הערות וטיפים
- למתכון פרווה מחליפים את השמנת לשמנת צמחית.
- לגנאש אפשר להחליף את השוקולד מריר לחצי מריר חצי שוקולד חלב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
כמה ביצים אם יש לי L בבקשה? אם זה לארג אפשר גם 5 ביצים אין כל כך הבדל אם הביצעם מדיום תוסיפי ביצה. |
מה הגודל של התבנית? חד פעמית בינונית. |
מה חושבים על: עוגת שוקולד
-
- יפה סברה תייר:
"העוגה הכי מוצלחת שהכנתי והכי טעימה"
- יפה סברה תייר:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת שוקולד – סיוון אוחיון אברג'יל
היי אפשרי להכפיל כמויות לעוגה גדולה
בתבנית מרובעת עמוקה גדולה שתצא גבוהה?
היי שושי,
זו עוגה גדולה גם כך אבל את בהחלט יכולה להכפיל או להוסיף שליש בכמויות.
בהצלחה!
הכנתי את העוגה ליום הולדת בתבנית 24 יצאה גבוהה אוורירית מצויינת ממליצה
היי הילי,
שמחים שנהנית ממנה! מוזמנת לשתף תמונות בקבוצה 🙂
שבת שלום וגמר חתימה טובה
היי
אולי כדאי לכתוב להוסיף את החלמונים
זה אמנם ברור
אבל שכחתי כי עברתי על המרכיבים וזה היה בצד
תודההה
נראה איך יצא הכנתי לילדה ליומלדת
היי הדסה,
תודה רבה ששמת לב ומתנצלים על הטעות, הוספנו את הפרט הזה 🙂
מקווים שיצאה בסדר גם בלי החלמונים!
שלום, מה גודל התבנית- חדפ עמוקה? כמה ס"מ? {פשוט יש כל מיני סוגים וחברות… והעוגה נראית ממש טוב שחבל להפסיד…}
היי ישראלה,
תבנית מלבנית בגודל בינוני, עמוקה ככל האפשר.
בהצלחה 🙂
עוגה מעולה נטרפה ע"י כיתה שלמה וכל הצוות! בציפוי השתמשנו בממרח נוטלה!
היי אורלי,
שמחים מאוד שנהניתם כל כך מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים מעולים ישירות אלייך כל יום!
היי העוגה נראית מעולה
רוצה להכין ליום הולדת של הבת שלי בגן ל30 ילדים בערך , האם יספיק?
מה גודל התבנית בתמונה ?
תבנית חד פעמית בינונית עמוקה, וכן זה אמור להספיק ל 30 חתיכות. בהצלחה!
ערב טוב
האם ניתן להפוך את העוגה למלאי ה לצליאקים ?
תודה רבה מראש
צריך לעשות הרבה שינויים ולא בטוחים שיצא אותו דבר, בבקשה ממליצים לך על מתכון עוגת שוקולד מצויינת ללא גלוטן בלחיצה כאן
אם אין לי קמח תופח ניתן להמיר לקמח רגיל +א. אפייה ואם כן אז מה הכמויות תודה רבה
היי מורן, תמיד ניתן להמיר והיחס הוא כזה:
1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח לבן + 2 שקיות אבקת אפייה (28 גרם)
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
שאלה- הלכתי לפי ההוראות ו בלילה ממש נוזלית.
טעיתי? או שכך צריך להיות
בתקווה שתענו לפני שאראה את התוצאה של האפיה…
22:12 בתאריך 12/6
היי אליסה, כשבלילה נוזלית מדי ייתכן שיש שוני בין בתנורים והטמפרטורה הייתה נמוכה מדי, או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול. בכל מקרה ניתן לעטוף אותה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. לא נורא תתעודדי ובהצלחה בפעם הבאה!
טעות במתכון נא לתקן חבל על החומרים
זה 2ורבע כוסות קמח ולא כפי שרשום
למה מטעים???
היי שולי!
תודה רבה רבה שהערת על כך לתשומת ליבנו. תיקנו את המתכון מיד, תבורכי.
בהזדמנות זו נשמח מאוד להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ וקבוצת הפייסבוק שלנו, אם אינך חברה בהן עדיין.
אנחנו מעלים כל יום מתכונים חדשים שאולי תוכלי ליהנות מהם 🙂