אם תמיד חלמתם להכין אורז פרסי אמיתי, עם תחתית זהובה ומדהימה המעוררת תיאבון, אז היום החלומות שלכם מתגשמים!
אורז עם תפוחי אדמה – תבשיל מושלם ובלתי נשכח מהמטבח הפרסי, המורכב מאורז בסמטי או פרסי עם תחתית זהובה של תפוחי אדמה מטוגנים וקריספיים ביותר.
מתכון ממש קל למעדן לשולחן השבת או אפילו לחג, עם טעם מטריף שישאיר את כולם תמיד מבקשים עוד ועוד.
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
סיר יציקה (קוטר 24)
המצרכים
לתחתית תפוחי האדמה:
- 2 תפוחי אדמה אדומים (בגודל בינוני)
- 3 כפות שמן קנולה
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית אבקת קארי
- קורט מלח
שאר המצרכים:
- 2 ½ כוסות אורז בסמטי (או פרסי)
- 1 כף מלח (למי בישול האורז)
- 2 כפות שמן קנולה (כף+כף)
- ½ כוס מים רותחים
- ½ כפית מלח (לערבוב עם המים הרותחים)
אופן ההכנה
- נרתיח כ-2 ליטר מים בסיר, ונוסיף להן את כך המלח עם האורז. נבשל למשך 8 דקות בערך (בישול חלקי) תוך כדי ערבוב מדי פעמים. לבסוף נסנן.
- נוסיף לאורז כף שמן ונערבב.
- כעת נחמם 3 כפות שמן בסיר יציקה (קוטר 24 ), ונניח בצפיפת את תפוחי האדמה (לאחר קילוף ופריסה לעובה של ס"מ). נטגן עד הזהבה משני הצדדים.
- נפזר מעל תפוחי האדמה את הכורכום, אבקת קארי, וקורט מלח.
- נוסיף מעל את האורז, ניישר ונהדק מעט, ואז נשהה על אש גבוהה עוד 2-3 דקות.
- נערבב בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח וכף שמן, ואז ליצוק בהדרגה מעל האורז.
- נכסה את הסיר, ואז מבשלים על אש קטנה לעוד 30 דקות בערך.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אורז עם תפוחי אדמה לשבת
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
נראה קל!! אכין הערב לבעלי הפרסי
שמחים שאהבת אורית! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/