| | | | |

חטיפי שוקולד בקלות ללא אפייה

חטיף שמכינים בקלי קלות, שומרים במקרר ושולפים מתי שמתחשק!
בהשראת: איבון חזן
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
חטיף שוקולד

חטיפי שוקולד – אין התחלה טובה יותר ליום פורה מחטיף אנרגטי וטעים ליד הקפה של הבוקר, במיוחד שהוא פרווה! חטיף שוקולד וקרמל פרווה שלא מתפשר על הטעם.

מכינים מבסיס קרנצ'י ביותר עם שכבת קרמל זהוב מושחת, וזיגוג סופי של שוקולד עשיר. חטיף שמכינים בקלי קלות, שומרים במקרר ושולפים מתי שמתחשק פינוק קטן וטעים ופשוט מתענגים!

 

ספר המתכונים של איבון חזן

 

חטיף שוקולד
צילום: איבון חזן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

חטיף שוקולד

חטיפי שוקולד בקלות ללא אפייה

חטיף שמכינים בקלי קלות, שומרים במקרר ושולפים מתי שמתחשק!
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: איבון חזן

ציוד

תבנית אינגליש קייק
מחבת
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 כוסות קורנפלקס תירס
  • ½ כוס אגוזי מלך / לוז
  • 1 חפיסה שוקולד חלב / מריר (100 גרם )
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות דבש (אפשר גם סירופ מייפל)
  • 1 כף ממרח חמאת בוטנים / נוטלה

לשכבת הקרמל:

  • כוס סוכר (אפשר להחליף על סוכר חום במקום סוכר רגיל וכף מים)
  • 1 כף מים
  • כוס שמנת מתוקה / קצפת צמחית
  • 4 כפות ממרח ריבת חלב (ניתן להשתמש בריבת חלב במקום שכבת הקרמל)

לשכבת השוקולד:

  • ½ חפיסה שוקולד חלב / מריר (50 גרם )
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  • נטחן את הקורנפלקס עם האגוזים לפירורים קטנים (לא לאבקה).
  • בקערה נניח את קוביות השוקולד עם 4 כפות מים ונמיס במיקרוגל, ואז נערבב לתערובת חלקה. נוסיף להם דבש וממרח חמאת בוטנים או נוטלה ונערבב.
  • נוסיף לקערת השוקולד את תערובת הקורנפלקס ואגוזים, ונערבב היטב עד שכל התערובת מתכסה בשוקולד באופן אחיד ומלא. חשוב שתערובת השוקולד תהיה קרה בטמפרטורת חדר לפני שנוסיף לה את הקורנפלקס.
  • נרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה וניצוק את התערובת לתבנית. נשטח בצורה אחידה ונהדק היטב, ואז נכניס למקפיא על להכנת הקרמל.

להכנת שכבת הקרמל:

  • נחמם במיקרו שליש כוס שמנת (שתהיה חמה אבל לא רותחת).
  • נניח במחבת קטנה שליש כוס סוכר עם כף מים ונחמם על אש גבוהה תוך גדי ערבוב כל הזמן. ננמיך את האש על הלהבה הכי נמוכה ונערבב עד שהסוכר מזהיב.
  • מיד לאחר שהסוכר מזהיב, נשפוך בזהירות והדרגה את השמנת חמה לתערובת הסוכר, ונערבב כל הזמן. (חשוב שהשמנת תהיה חמה כשמערבבים אותה עם הסוכר הנמס, ולהיזהר ולהתרחק מהמחבת כל התערובת מבעבעת).
  • אחרי ששופכים את כל השמנת, מכבים את האש ומערבבים עד לתערובת אחידה. מניחים לתערובת מעט להתקרר (2-3 דקות) ואז ניצוק אותה מעל שכבת הקורנפלקס.
  • נכניס למקפיא להתייצבות למשך חצי שעה בערך. אפשר לחסוך את כל שלב הקרמל ולהשתמש בממרח ריבת חלב (4 כפות ריבת חלב מחומם במיקרו).

להכנת שכבת השוקולד:

  • בקערה ממיסים את קוביות השוקולד עם כך שמן ו-2 כפות מים.
  • נערבב עד לתערובת חלקה ואז ניצוק מעל לשכבת הקרמל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חטיפי שוקולד

אפשר להמיר את ריבת החלב בממרח לוטוס?
אכן בהחלט.
חטיף שוקולד, חטיפי שוקולד
צילום: איבון חזן

רק עוד דבר אחד אחרון!

הילדים בבית? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים ומתוק? אל דאגה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!

 

מקור: חטיפי שוקולד מתכון מאת: איבון חזן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?