|

עוגת גבינה לשבת

עוגת גבינה אפויה, אוורירית וגבוהה!
בהשראת: מאיה בוטראשווילי
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
עוגת גבינה לשבת | אוורירית, גבוהה ומיוחדת במינה! - מתכונים מתוקים

אם יש עוגה שהיא בגדר החובה שתהיה אצלכם בשבת, זו עוגת כזו שתברך לכם את היום!

עוגת גבינה אפויה – עוגה אוורירית, גבוהה, ונימוחה שמכינים עם תחתית חמאתית ופריכה עם מלית גבינה עשירה ומנחמת.

עוגה קלאסית ולא מתוחכמת שכולם אוהבים, לוקחים פרוסה לצד כוס קפה טובה ומגלים שמצב הרוח מיד משתפר!

מתכון באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ספר המתכונים של מאיה בוטראשווילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה לשבת | אוורירית, גבוהה ומיוחדת במינה! - מתכונים מתוקים 

עוגת גבינה לשבת | אוורירית, גבוהה ומיוחדת במינה! - מתכונים מתוקים

עוגת גבינה לשבת

עוגת גבינה אפויה, אוורירית וגבוהה!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

תבנית 26 או רינג

המצרכים

לתחתית (אפשר לוותר כמו בתמונה)

  • 150 גרם עוגיות חמאה ללא סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת

למילוי גבינה:

  • 6 ביצים
  • 750 גרם גבינה 3% שומן
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות שטוחות קורנפלור
  • ½ כוס חלב
  • 2 יוגורט 1.5% שומן (150 גרם לגביע)
  • ¾ כוס סוכר (אפשר גם חצי)

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית - מרסקים את העוגיות וממיסים את החמאה, ואז מערבבים יחד ומשטחים בתבנית
  • נעבור למילוי הגבינה - מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף רך במרקם יוגורט יציב.
  • את שאר החומרים מערבבים היטב ומוסיפים ב-3 פעמים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
  • שופכים לתבנית ואופים בטורבו בחום 120 מעלות למשך שעתיים עד שעתיים וחצי
  • כדי שהשוליים יהיו צחורים אפשר לקחת רצועות עיתון ולהשרות במים ל-5 דקות וללפף מסביב לתבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה לשבת

מה הסוד שהעוגה תצא גבוהה?
הסוד הוא להשתמש ברינג, תמיד עובד!

 


מה חושבים על המתכון:

    1. מועלם דליה:
      "זאת העוגה הכי אמיתית שראיתי, מתה על העוגה הזאת כמו של פעם!"

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים אל תפספסו!

Similar Posts

35 Comments

    1. היי שירה לוי, בד"כ יחס ההמרה בין תבניות הוא
      תבנית עגולה בקוטר 26 בעומק 9 ס”מ = 3 תבניות אינגליש קייק
      מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!
      צוות מתוקים

  1. שלום. אתר מהמם, תודה
    מחפשת עוגת גבינת אפויה לעשות עם תחליף סוכר ובלי תחתית . יש? תודה רבה דסי

    1. מפרידים את הביצים, את החלבונים מקציפים עם הסוכר, ואת החלמונים מערבבים עם שאר מצרכי מילוי הגבינה. בהצלחה!

    1. היי רותי, לצערנו בעלת המתכון לא ציינה את גודל התבנית בפוסט המקורי אך לדעתנו ניתן להכין בתבנית 26 או מלבנית או סיר גחנון 24\26, בהצלחה!

  2. נראה מעולה. לא הבנתי באיזה שלב (לפני או אחרי האפיה) לעטוף בנייר עיתון ספוג במים את תבנית האפיה. אשמח לשמוע תשובתך.

    1. היי שושנה – מומלץ לפני האפייה לעטוף בנייר עיתון כמו בההוראות למעלה או לחלופין נייר אפייה. בהצלחה!

      1. ואווווו ממש שלמות של עוגה אחת המוצלחות שאיי פעם דמיינתי

    1. אפשר במצב כזה להמשיך לאפות על 120 למשך 20-30 דקות נוספות או עד שהעוגה התייצבה בצדדים, אבל המרכז עדיין רוטט קלות כשמזיזים את התבנית. בהצלחה בפעם הבאה!

      1. הי.. איזה ביצים אפשר להשתמש M או L?? . והאם צריך להשאיר את העוגה בתנור כדי שתתקרר או שאפשר כבר להוציא אותה חמה?

      2. אפשר שני גדלי הביצים, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לקירור מוחלט. בהצלחה!

    1. היי מיכל, לצערנו בעלת המתכון לא ציינה את גודל התבנית בפוסט המקורי אך לדעתנו ניתן להכין בתבנית 26 או מלבנית או סיר גחנון 24\26, בהצלחה!

4.43 from 7 votes (6 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements