עוגת השמרים הקלאסית והאהובה חוזרת בשדרוג מתוק עם לוטוס מפנק. מתכון לעוגת שמרים טובה בטובות המשתבחת במילוי ממרח לוטוס מפנק לקבלת טעם אדיר ומרקם שיטריף לכם את החושים, לא לדבר על הריח המשגע שמביא את כל המשפחה למטבח. אז תפשילו שרוולים ותתכוננו לחוויה טעימה ומתוקה במיוחד!
מתכון באדיבות: חגית אלמקייס – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שמרים רכה ועסיסית עם לוטוס
מצרכים
כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית וצורה: 4 אינגליש קייק או 5 תבניות חצי אינגליש קייק- צמה על 2 – בורג
1 ק"ג קמח
1 וחצי כפות שמרים יבשים
כוס סוכר (הכל נמדד בחד פעמית שתיה חמה)
1 כוס שמן
3 ביצים
2 סוכר וניל
כף שטוחה מלח
כוס ורבע עד כוס וחצי מים חמימים.
למלית: ממרח לוטוס
אופן הכנה
- שמים את כל החומרים במיקסר לערבול טוב למשך 7-8 דקות
- אחרי זאת מכסים ומתפיחים לשעה וחצי
- נחלק את הבצק ל-8 כדורים, וכל כדור נפתח לעלה בעובי חצי ס"מ
- נמרח לוטוס ונגלגל לרולדה, נהדק את הפינות. נעשה באותו אופן בכדור שני ונבריג אותם ביחד
- נשמן תבניות ונניח בתבניות להתפחה נוספת של 40 דקות
- נמרח ביצה ושמים לאפייה בתנור על חום 170 מעלות למשך כחצי שעה עד 40 דקות
- להכנת הצורה מוזמנים להיעזר בסרטון הזה:
שאלות ותשובות
שאלה: איך עושים את הפסים? מורחים קרם לוטוס ומגלגלים?
תשובה: כן..רצוי שיהיו כמה שיותר גלגולים..אפשר להקפיא להתייצבות ואז לחתוך באמצע לשניים ולעצב.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
הי
המתכון נראה תותח
חיבים לדעת איך את עושה את הצורה
תודהההההההה
היי שרה, בבקשה סרטון בלחיצה כאן שמראה איך מכינים את הצורה (החל מהדקה השביעית בסרטון)
בהצלחה ובתיאבון
צוות מתוקים
אפשר סירטון הרכבה בבקשה כי לא ברור
היי דלפין!
הוספנו סרטון למתכון שמראה איך מרכיבים עוגה מהסוג הזה.
בהצלחה רבה 🙂