מתכון באדיבות: סיגל חלויה – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: מקרוד אמיתי – עוגיות סולת תמרים בסירופ דבש
מצרכים
כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה
לבצק:
1 קילו סולת
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
4 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
1 כוס שמן רצוי שיהיה חם
2 כוסות מיץ תפוזים
למילוי:
2 חבילות תמרים בוואקום (יש להוציא מהם הם הגרעינים)
מעט זנגביל טחון
מעט ציפורן טחון
מעט קינמון
מעט אגוזים (לא חייב עניין של טעם)
לסירופ:
4 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי לימון סחוט.
אופן הכנה
- להכנת הבצק נלוש את כל החומרים יחד עד שנקבל תערובת אחידה וגמישה לעבודה. אחרי זאת לתת לבצק מנוחה של שעה.
- נלוש את חומרי המילוי עם מעט שמן. אחרי שמוכן נמלא את הבצק במילוי וליצור או עוגיות קטנות או רולדות ולחתוך לפני טיגון.
- לאחר שמסיימים טיגון נטבול בסירופ שלנו.
שאלות ותשובות
שאלה: הצורה נראית כמו מעמול. ככה עושים אותה?
תשובה: כן.
שאלה: עם איזה מכשיר השתמשת כדי לעשות את הצורות?
תשובה: עם פינצטה של מעמול.
שאלה: לטגן בשמן עמוק?
תשובה: כן על אש נמוכה.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגיות מגולגלות ב 5 דקות!
- מתכון: אוזני המן פרג
- מתכון: עוגיות נוטלה בעשר דקות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!