קינוחיםמתכונים מדהימיםעוגיות

בקלאווה טורקית אמיתית מ-40 שכבות מפנקות (סרטון הכנה)

בואו תלמדו מהמקצוענים הטורקים איך מכינים בקלאווה אסלית ומפנקת, הכי מושלמת להפתעת המשפחה בחגיגה מהנה. מכינים לפי מתכון ברור וסרטון מסביר לנוחיותכם כך גם למי שלא מסתדר עם בצק יכול להכין בקלות ולהתפרע על בקלאווה מטריפה.
שלי: תלמדו מהמקצוענים איך מכינים בקלאווה טורקית אסלית ומפנקת ומפתיעים את המשפחה בחגיגה קולנרית טעימה ומהנה. מכינים לפי מתכון אותנטי ומנצח שתורגם שתורגם מטורקית ע”י צוות האתר ובליווי סרטון הכנה שמסביר הכל, כך גם למי שלא מסתדר במטבח יוכל להפתיע ולהתפרע על בקלאווה מטריפה שכל המשפחה תאהב.
 

מתכון באדיבות: yesilsalata – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בקלאווה טורקית אמיתית מ-40 שכבות מפנקות (סרטון הכנה)

מצרכים 

כמות: מגש שלם (כמו בסרטון)
כוס מידה: כוס זכוכית 200 מ”ל (בתמונה כאן)
למדידת השמן: כוס תה 125 מ”ל (בתמונה כאן)

2 ביצים
חצי כוס חלב
1 כוס יוגורט לבן (ללא מים)
1 כוס שמן (כוס חד”פ קרה)
1 כף חומץ
1 קורט מלח
חצי חבילה של אבקת אפייה
4.5-5 כוסות קמח (כוס 200 מ”ל)
1 קורנפלור

לזילוף מעל:
הרבה אגוזים
עמילן
125 גרם חמאה
חצי כוס שמן צמחי (כוס תה)

לסירופ:
4.5 כוסות מים
4 כוסות אבקת סוכר
4-5 טיפות לימון


אופן הכנה 

  • להכנת הבצק – נשים את כל החומרים חוץ מהקמח בקערה עמוקה ונערבב ביד
  • מוסיפים את הקמח לאט לאט לתערובת ולשים עד שמתקבל בצק רך
  • ניקח את הבצק על משטח מקומח וישר ונחלק אותו ל-4 חלקים שווים, ואז מחלקים כל חלק ל-10 כדורים 
  • נותנים התפחה של חצי שעה
  • כעת פותחים כל כדור לעלה בעזרת מערוך לגודל צלחת קטנה ומזלפים קצת עמילן מעל ומסדרים בערימות של 10 חלקים, כך שנקבל 4 קבוצות של 10
  • משטחים את הקבוצות במערוך לגודל של המגש ומשטחים בתבנית, ומעל כל 10 חלקים ששיטחנו מזלפים המון אגוזים. כך שנקבל 4 שכבות של בצק וביניהם אגוזים
  • נחתוך למושלשים ואז לריבועים (כפי שמוסבר בסרטון)  
  • נמיס את חצי כוס השמן עם החמאה ונערבב, ואז נזגג מעל הבצק
  • נשים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב למעלה
  • נכין את הסירופ על ידי ערבוב החומרים על האש, כשהוא רותח משאירים על הגז על אש נמוכה לחצי שעה
  • ברגע שהבקלאווה מסיימת בתנור, מחכים 5 דקות ומזגגים מעל את הסירופ.
  • יש לוודא שהחמאה לא תרתח יותר מדי כך שתצלה את השכבה העליונה של הבקלאווה. לא לשים חום גבוה בתנור ולתת לה להתבשל לאט למשך שעה

סרטון הכנה:

קישור למתכון המקורי: כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

 

בקלאווה טורקית yesilsalata

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker