| |
בואו תלמדו מהמקצוענים הטורקים איך מכינים בקלאווה אסלית ומפנקת, הכי מושלמת להפתעת המשפחה בחגיגה מהנה. מכינים לפי מתכון ברור וסרטון מסביר לנוחיותכם כך גם למי שלא מסתדר עם בצק יכול להכין בקלות ולהתפרע על בקלאווה מטריפה.
שלי: תלמדו מהמקצוענים איך מכינים בקלאווה טורקית אסלית ומפנקת ומפתיעים את המשפחה בחגיגה קולנרית טעימה ומהנה. מכינים לפי מתכון אותנטי ומנצח שתורגם שתורגם מטורקית ע"י צוות האתר ובליווי סרטון הכנה שמסביר הכל, כך גם למי שלא מסתדר במטבח יוכל להפתיע ולהתפרע על בקלאווה מטריפה שכל המשפחה תאהב.
 

מתכון באדיבות: yesilsalata – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בקלאווה טורקית אמיתית מ-40 שכבות מפנקות (סרטון הכנה)

מצרכים 

כמות: מגש שלם (כמו בסרטון)
2 ביצים
100 מ"ל חלב
200 מ"ל יוגורט לבן (ללא מים)
180 מ"ל שמן
1 כף חומץ
1 קורט מלח
חצי חבילה של אבקת אפייה
בין 900 גרם לקילוגרם קמח
קורנפלור (מפדרים בין שכבות הבצק)

לזילוף מעל:
הרבה אגוזים
עמילן
125 גרם חמאה
125 מ"ל שמן צמחי

לסירופ:
900 מ"ל כוסות מים
800 גרם אבקת סוכר
4-5 טיפות לימון


אופן הכנה 

  • להכנת הבצק – נשים את כל החומרים חוץ מהקמח בקערה עמוקה ונערבב ביד
  • מוסיפים את הקמח לאט לאט לתערובת ולשים עד שמתקבל בצק רך
  • ניקח את הבצק על משטח מקומח וישר ונחלק אותו ל-4 חלקים שווים, ואז מחלקים כל חלק ל-10 כדורים 
  • נותנים התפחה של חצי שעה
  • כעת פותחים כל כדור לעלה בעזרת מערוך לגודל צלחת קטנה ומפדרים קצת קורנפלור מעל ומסדרים בערימות של 10 חלקים, כך שנקבל 4 קבוצות של 10
  • משטחים את הקבוצות במערוך לגודל של המגש ומשטחים בתבנית, ומעל כל 10 חלקים ששיטחנו מזלפים המון אגוזים. כך שנקבל 4 שכבות של בצק וביניהם אגוזים
  • נחתוך למושלשים ואז לריבועים (כפי שמוסבר בסרטון)  
  • נמיס את חצי כוס השמן עם החמאה ונערבב, ואז נזגג מעל הבצק
  • נשים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב למעלה
  • נכין את הסירופ על ידי ערבוב החומרים על האש, כשהוא רותח משאירים על הגז על אש נמוכה לחצי שעה
  • ברגע שהבקלאווה מסיימת בתנור, מחכים 5 דקות ומזגגים מעל את הסירופ.
  • יש לוודא שהחמאה לא תרתח יותר מדי כך שתצלה את השכבה העליונה של הבקלאווה. לא לשים חום גבוה בתנור ולתת לה להתבשל לאט למשך שעה

סרטון הכנה:

קישור למתכון המקורי: כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

בקלאווה טורקית yesilsalata

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

18 Comments

    1. היי רייצ'ל, אמנם לא ניסינו כי המתכון בא מטורקיה ושם פרווה זה לא שיקול, אך לדעתנו אפשר עם מחמאה. מים ויוגורט על בסיס סויה. בהצלחה!

      1. היי עזרא!
        אתה צודק, אפשר גם עם שמן 🙂
        תודה על התגובה!

    1. היי גילה, בהחלט ניתן להקפיא בכלי שנסגר היטב.
      מקווים שעזרנו
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

    1. היי דקלה, במתכון המקורי בטורקית שצוות האתר עמל קשות לתרגם לא צויין גודל התבנית, אך להערכתנו לפי מתכונים דומים, תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 30 או 32 אמורה להתאים. תמיד שמחים לעזור, צוות מתוקים ♥

      1. יש אפשרות לרשום את הכמויות בגרמים? זה קצת לא מובן והכוסות האלה לא מצויות בכל מקום..

      2. היי משה!
        עידכנו עבורך את המתכון וכעת מופיעות הכמויות המדויקות בגרמים.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *