Go Back
מתכון לסינבון, סינבון

סינבון - שבלולי קינמון עסיסיים

 עוגת קינמון ומייפל בחושה וטעימה להפליא שמגלגלים בצורה יצירתית ויפה של שושנה גדולה.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • כוס שמן / 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה + חלמון
  • כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס אחת מים / חלב (במידת הצורך עוד ¼.)
  • ¼ כפית מלח

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל

למילוי ל-2 עיגולי הבצק:

  • ½ חמאה מומסת / מחמאה (50 גרם )
  • ¾ כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה

  • נתחיל בערבוב השמרים והקמח, ואז נוסיף את הביצים, שמן, סוכר, והמים.
  • נלוש היטב למשך מספר דקות, ואז נוסיף מלח ונלוש שוב עוד דקה או שתיים.
  • מלמעלה משמנים מעט. ואז לשים בשקית את הקערה ונשים להתפחה של שעה וחצי.
  • על שיש מקומח קלות, נוריד את הבצק, נוריד נפח ומחלקים ל-2 כדורים.
  • מרדדים למלבן דק ומוודאים שהבצק לא דבוק לשיש.
  • נמרח חמאה ומפזרים סוכר חום מעל הקינמון, ואחרי זאת נזלף מעט מייפל מעל.
  • חותכים לרצועות של סנטימטר לאורך, ואז מגלגלים גלגל לצורת שושנה.
  • נניח את הגלגל על רצועה שנייה ונגלגל שוב ביחד. כך להמשיך.
  • כשמגיעים למצב שהבצק לא ניתן לגלגול עוד, נניח על נייר אפייה.
  • ניקח רצועה ונגלגל מסביב עד שמגלגלים ומסיימים את כל הרצועות.
  • נשים להתפחה של 40 דקות.
  • נמרח ביצה מהולה במעט מים וקורט נס קפה. ומפזרים סוכר חום מלמעלה בעדינות.
  • נשים לאפייה ב-170 מעלות, על טורבו. עד לקבלת צבע זהוב.
  • איך שיוצא מברישים בסירופ פעמיים, או נפדר באבקת סוכר.
  • עם הכדור השני אפשר לעשות קינמונים קטנים.

אופן הכנה לקינמונים:

  • לערבב שמרים וקמח להוסיף את הביצים שמן סוכר והמים וללוש היטב כמה דקות.
  • להוסיף מלח ללוש עוד דקה.
  • לשמן מעט מלמעלה.
  • לשים בשקית את הקערה להתפיח לשעה.
  • להוריד נפח לחלק ל 3 כדורים.
  • לרדד למלבן למרוח חמאה לפזר סוכר חום מעל קינמון.
  • לחתוך לרצועות של סנטימטר לאורך לגלגל גלגל שייווצר שושנה להניח על עטרות נייר ולמעוך מעט.
  • אפשר בתבניות מאפינס קטנות. רק יש לשמן אותן.
  • להתפיח 30 דקות.
  • למרוח ביצה מהולה במעט מים וקורט נס קפה.
  • לפזר סוכר חום מלמעלה בעדינות.
  • לאפות ב170 מעלות. אני אופה בטורבו עד לקבלת צבע זהוב.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח את המים, הסוכר ותמצית וניל בסיר קטן.
  • איך שמוצאים להבריש בסירופ פעמיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.