מתכון באדיבות: נורית גיספן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: קסטה ביתית בטעם של פעם
מצרכים
28 ביסקוויטים מיוחדים לקסטה
2 שמנת מתוקה 250 מ"ל כל אחת
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כחצי כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר מומס
50 גרם שוקולד לבן מומס
1 פחית חלב מרוכז
תמצית /מחית וניל
ניתן להוסיף פירות לטעמים אחרים (אפשר בנוסף וניל דובדבנים)
אופן הכנה
העזרו בתצלומי הדרכה בתמונות מתחת למתכון (יש ללחוץ על כל מספר והתמונה תיפתח)
- נקציף כל שמנת מתוקה בנפרד, כדי שיצא מדוייק ושהטעמים ייצאו שווים
- נקציף שמנת מתוקה וכף אינסטנט פודינג וניל, תמצית/מחית וניל.
- נכניס לקרטון השמנת מתוקה מעט חלב (כרבע כוס), וננער היטב.
- כל זה כדי להוציא שארית השמנת מתוקה, נשאר מלא בקרטון. נשפוך לקערת ההקצפה ונמשיך להקציף לקצפת יציבה בלבד, לא נוקשה.
- נקציף השמנת השניה בדיוק אותו הדבר.
- כעת לכל קערית קצפת, נוסיף השוקולד המומס, נערבב במהירות כדי שהשוקולד לא יתקשה במגע עם קצפת קרה.
- נאחד את השוקולד המריר ונערבב במהירות שהשוקולד והשמנת יתערבבו היטב.
- כך גם בקצפת השניה נוסיף השוקולד הלבן המומס ונערבב מהר עד למסה הומוגנית.
- למי שיש משקל דיגיטלי, כדאי לשקול את הפחית של החלב המרוכז כ-400 גרם, לכן נשים כ-200 גרם לכל קערית קצפת.
- למי שאין משקל, ניקח שתי כוסות ונחלק החלב המרוכז שווה בשווה.
- לכל קערית נוסיף החלב המרוכז ונערבב בעזרת לקקן בתנועות קיפול.
- נכניס כל טעם לשק זילוף ונכניס למקרר.
- בינתיים בתבנית מלבנית נניח ביסקוויטים כשהחלק העליון והיפה יהיה בתחתית התבנית.
- ארבע על שלוש. 4X3 =12 ביסקוויטים.
- נוודא שהמלבן בדיוק בגבולות הביסקוויטים אחרת הקצפת תגלוש. לדיוק מושלם אפשר להכין מקרטון מלבן בהתאם למידות.
- כעת יש נקודות על הביסקוויטים, נחלק כל הביסקוויטים לרוחב ונניח חוצץ קשיח. (אפשר להיעזר בעוד זוג ידיים כדי שיחזיקו החוצץ שלא יגלוש)
- נזלף בקצפת אחת, היעזרו בתצלומי הסבר. ואז נזלף הקצפת השניה גם.
- נניח יתרת הביסקוויטים כך שיהיה דיוק מושלם בין הביסקוויט העליון לתחתון (כשתחתכו יצא שלם).
- נכניס למקפיא לפחות ל-5-6 שעות או ללילה שלם.
- למחרת, נוציא, ונחתוך
- אפשר לשמור יתר הקסטות החתוכות בקופסא במקפיא.
שלבי הכנה בתמונות: 1 > 2 > 3 > 4 > 5 > 6 > 7
שאלות ותשובות
שאלה: לא מוצאת את הביקוויטים האלה, מאיפה קונים?
תשובה: יש באושר עד, ויקטורי, יוחננוף (סניף בילו), מחסני השוק וכו. הנה תמונה.
שאלה: לא להוסיף סוכר?
תשובה: לא להוסיף סוכר, זה מתוק לטעמי.
שאלה: ישנה אפשרות מתכון ללא סוכר?
תשובה: לא ראיתי. יש בעיה ללא סוכר. כי המתכון עם חלב מרוכז שיש בו סוכר.
שאלה: לאחר שהנחת את החוצצים ושמת את הקצפות כיצד את מניחה את השכבה השנייה של הביסקוויטים ? צריך להסיר את החוצצים?
תשובה: בטח, להרים החוצצים בבת אחת..בסיום הזילוף. לדייק בהנחת השכבה העליונה של הביסקוויטים כדי שתחתכי יצא מדויק ושלם.. חייבים לחכות כמה שעות שיהיה במקפיא לפני חיתוך.
שאלה: באיזה תבנית השתמשת שהקסטות יצאו ישרות?
תשובה: הכנתי מקרטון קשיח בדיוק לפני המידות של הביסקוויטים.. והכנסתי לתבנית גדולה יותר. הנה תמונה .
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: גלידה ביתית ללא מכונה במיליון טעמים!
- מתכון: גלידה לוטוס ב 5 דקות בלבד!
- מתכון: גלידה אוראו ביתית עם סרטון הכנה!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!