גלידה

קסטה ביתית בטעם של פעם

רגע לפני שהקיץ נגמר ותאוות הגלידות מתפנה, הכי כדאי להתפנק על קסטות קרירות! קסטה שוקו וניל ביתית מהממת בטעם של פעם בדיוק כפי שזוכרים מהילדות, מכינים בשני סוגי גלידה אמיתית ועשירה מחלב מרוכז שנותן דגש על המרקם. אז למה לקנות קסטה כאשר אפשר להכין בבית בגרסה אפילו טובה יותר?

מתכון באדיבות: נורית גיספן – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: קסטה ביתית בטעם של פעם

מצרכים 

28 ביסקוויטים מיוחדים לקסטה
2 שמנת מתוקה 250 מ”ל כל אחת
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כחצי כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר מומס
50 גרם שוקולד לבן מומס
1 פחית חלב מרוכז
תמצית /מחית וניל
ניתן להוסיף פירות לטעמים אחרים (אפשר בנוסף וניל דובדבנים)


אופן הכנה 

העזרו בתצלומי הדרכה בתמונות מתחת למתכון (יש ללחוץ על כל מספר והתמונה תיפתח) 

  • נקציף כל שמנת מתוקה בנפרד, כדי שיצא מדוייק ושהטעמים ייצאו שווים
  • נקציף שמנת מתוקה וכף אינסטנט פודינג וניל, תמצית/מחית וניל.
  • נכניס לקרטון השמנת מתוקה מעט חלב (כרבע כוס), וננער היטב.
  • כל זה כדי להוציא שארית השמנת מתוקה, נשאר מלא בקרטון. נשפוך לקערת ההקצפה ונמשיך להקציף לקצפת יציבה בלבד, לא נוקשה. 
  • נקציף השמנת השניה בדיוק אותו הדבר.
  • כעת לכל קערית קצפת, נוסיף השוקולד המומס, נערבב במהירות כדי שהשוקולד לא יתקשה במגע עם קצפת קרה.
  • נאחד את השוקולד המריר ונערבב במהירות שהשוקולד והשמנת יתערבבו היטב.
  • כך גם בקצפת השניה נוסיף השוקולד הלבן המומס ונערבב מהר עד למסה הומוגנית.
  • למי שיש משקל דיגיטלי, כדאי לשקול את הפחית של החלב המרוכז כ-400 גרם, לכן נשים כ-200 גרם לכל קערית קצפת.
  • למי שאין משקל, ניקח שתי כוסות ונחלק החלב המרוכז שווה בשווה.
  • לכל קערית נוסיף החלב המרוכז ונערבב בעזרת לקקן בתנועות קיפול.
  • נכניס כל טעם לשק זילוף ונכניס למקרר.
  • בינתיים בתבנית מלבנית נניח ביסקוויטים כשהחלק העליון והיפה יהיה בתחתית התבנית.
  • ארבע על שלוש. 4X3 =12 ביסקוויטים.
  • נוודא שהמלבן בדיוק בגבולות הביסקוויטים אחרת הקצפת תגלוש. לדיוק מושלם אפשר להכין מקרטון מלבן בהתאם למידות.
  • כעת יש נקודות על הביסקוויטים, נחלק כל הביסקוויטים לרוחב ונניח חוצץ קשיח. (אפשר להיעזר בעוד זוג ידיים כדי שיחזיקו החוצץ שלא יגלוש)
  • נזלף בקצפת אחת, היעזרו בתצלומי הסבר. ואז נזלף הקצפת השניה גם.
  • נניח יתרת הביסקוויטים כך שיהיה דיוק מושלם בין הביסקוויט העליון לתחתון (כשתחתכו יצא שלם).
  • נכניס למקפיא לפחות ל-5-6 שעות או ללילה שלם.
  • למחרת, נוציא, ונחתוך 
  • אפשר לשמור יתר הקסטות החתוכות בקופסא במקפיא.

שלבי הכנה בתמונות: 12 > 3456 > 7 

שאלות ותשובות

שאלה: לא מוצאת את הביקוויטים האלה, מאיפה קונים?
תשובה: יש באושר עד, ויקטורי, יוחננוף (סניף בילו), מחסני השוק וכו. הנה תמונה.

שאלה: לא להוסיף סוכר?
תשובה: לא להוסיף סוכר, זה מתוק לטעמי.

שאלה: ישנה אפשרות מתכון ללא סוכר?
תשובה: לא ראיתי. יש בעיה ללא סוכר. כי המתכון עם חלב מרוכז שיש בו סוכר.

שאלה: לאחר שהנחת את החוצצים ושמת את הקצפות כיצד את מניחה את השכבה השנייה של הביסקוויטים ? צריך להסיר את החוצצים?
תשובה: בטח, להרים החוצצים בבת אחת..בסיום הזילוף. לדייק בהנחת השכבה העליונה של הביסקוויטים כדי שתחתכי יצא מדויק ושלם.. חייבים לחכות כמה שעות שיהיה במקפיא לפני חיתוך.

שאלה: באיזה תבנית השתמשת שהקסטות יצאו ישרות?
תשובה: הכנתי מקרטון קשיח בדיוק לפני המידות של הביסקוויטים.. והכנסתי לתבנית גדולה יותר. הנה תמונה .

 

עוד מתכונים מבוקשים:

  קסטה ביתית בטעם של פעם

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker