| |
דבר אחד תמיד ישאר נכון, כולם – אבל כולם – אוהבים שמרים.. פשע כמה שזה טעים! עוגיות שמרים שוקולד מעלפות ומושלמות בצורה יפה ומהממת שתמיד תגנוב  את ההצגה, ממלאים בממרח שוקולדי עשיר ושמים לאפייה לקבלת עוגיות זהובות וחמות עם שוקולד שנמס לכם על השפתיים. ביס אחד ואתם מכורים. לנוחיותכם מצורף סרטון הכנה מפורט, בהצלחה ובתיאבון!
 

מתכון באדיבות:  צחית חמו – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות שמרים שוקולד שושנים

מצרכים 

כוס: חד פעמי לשתייה חמה

1 ק"ג קמח
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
קמצוץ מלח
2 כפות שמרים
1/2 כוס שמן
2-2.5 כוסות מים פושרים

אופן הכנה 

  • נערבל במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים
  • נכסה בניילון נצמד להתפחה עד להכפלת הנפח
  • נחלק ל-2 כדורים, נרדד לעלה בעובי 3 מ"מ, נמרח בממרח שוקולד ונכסה בעלה נוסף
  • נחתוך למלבנים 4×6 ס"מ
  • מצורף סרטון לאופן הכנת הצורה
  • למרוח ביצה טרופה ונאפה על 170 מעלות למשך 35-40 דקות, עד להשחמה קלה. 
  • אחרי האפייה נמרח סירופ סוכר (כוס סוכר+כוס מים לבשל עד להסמכה קלה) 

שאלות ותשובות

שאלה: האם מנסיונך הבצק נשאר רך זמן רב לאחר האפייה?
תשובה: אני ממליצה לאחר האפיה לסדר בקופסא ולהקפיא. מפשירה מעט ומכניס לתנור לחימום קל, יוצא כאילו אפית באותו הרגע. 

שאלה: אפייה רגילה או טורבו?
תשובה: אפייה רגילה.

שאלה: כמה יוצא מקילו קמח?
תשובה: יוצא בערך 25-28. מאוד ממליצה לעשות אותם קטנים כי הם תופחים מאוד בתנור.

שאלה: איך השוקולד לא נמרח לך כשאת חותכת?
תשובה:  שוקולד יותר סמיך מיוחד לעוגות והגלגלת עושה את העבודה יופי בחיתוך. בכל מקרה כל שוקולד שאת משתמשת ואם הוא דליל מידי, תוסיפי קקאו/שקדים טחונים/ אגוזים/קוקוס

שאלה: את מתפיחה גם בצורה לאחר מכן?
תשובה: כן, למשל 10 דקות.

שאלה: האם שמרים יבשים או טריים?
תשובה: אפשר גם יבשים וגם טריים. אני השתמשתי ביבשים.

שאלה: אם רוצים להכין מזה עוגת שמרים,כמה רולדות יוצא מזה?
תשובה: מקילו יוצא 4 רולדות.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות שמרים שוקולד שושנים

עוגיות שמרים שוקולד שושנים

שמרים שוקולד
תמונה באדיבות: שלי מוראד


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *