מתכון באדיבות: צחית חמו – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגיות שמרים שוקולד שושנים
מצרכים
כוס: חד פעמי לשתייה חמה
1 ק"ג קמח
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
קמצוץ מלח
2 כפות שמרים
1/2 כוס שמן
2-2.5 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- נערבל במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים
- נכסה בניילון נצמד להתפחה עד להכפלת הנפח
- נחלק ל-2 כדורים, נרדד לעלה בעובי 3 מ"מ, נמרח בממרח שוקולד ונכסה בעלה נוסף
- נחתוך למלבנים 4×6 ס"מ
- מצורף סרטון לאופן הכנת הצורה
- למרוח ביצה טרופה ונאפה על 170 מעלות למשך 35-40 דקות, עד להשחמה קלה.
- אחרי האפייה נמרח סירופ סוכר (כוס סוכר+כוס מים לבשל עד להסמכה קלה)
שאלות ותשובות
שאלה: האם מנסיונך הבצק נשאר רך זמן רב לאחר האפייה?
תשובה: אני ממליצה לאחר האפיה לסדר בקופסא ולהקפיא. מפשירה מעט ומכניס לתנור לחימום קל, יוצא כאילו אפית באותו הרגע.
שאלה: אפייה רגילה או טורבו?
תשובה: אפייה רגילה.
שאלה: כמה יוצא מקילו קמח?
תשובה: יוצא בערך 25-28. מאוד ממליצה לעשות אותם קטנים כי הם תופחים מאוד בתנור.
שאלה: איך השוקולד לא נמרח לך כשאת חותכת?
תשובה: שוקולד יותר סמיך מיוחד לעוגות והגלגלת עושה את העבודה יופי בחיתוך. בכל מקרה כל שוקולד שאת משתמשת ואם הוא דליל מידי, תוסיפי קקאו/שקדים טחונים/ אגוזים/קוקוס
שאלה: את מתפיחה גם בצורה לאחר מכן?
תשובה: כן, למשל 10 דקות.
שאלה: האם שמרים יבשים או טריים?
תשובה: אפשר גם יבשים וגם טריים. אני השתמשתי ביבשים.
שאלה: אם רוצים להכין מזה עוגת שמרים,כמה רולדות יוצא מזה?
תשובה: מקילו יוצא 4 רולדות.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- איילה ויצמן: "הכנתי. כמעט יפים כמו שלך"
- אורטל ונונו: "יצא לי אש. תודה על המתכון"
- קרן כהן: "מהמם"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!