מתכון באדיבות: אורל אוחיון – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שמרים מנצחת במילוי נוטלה\קקאו
מצרכים
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
3 ביצים בגודל M (למי שאין מדיום אפשר 2 לארג /XL)
קורט מלח
2 ורבע כוסות מים ( אני אישית שמה מים לפי העין עד שהבצק נעים למגע ולא לפי הכמות שרשומה)
למילוי:
נוטלה /השחר
או קקאו – על כל כוס קקאו בערך חצי כוס סוכר ושמן לפי העין עד שיהיה ממרח סמיך
אופן הכנה
- נתפיח עד הכפלת הנפח, נלוש כדקה ידנית ולתת תפיחה של עוד שעה
- לגבי הצורה – נגזור עם מספריים כמעט עד הסוף ולקחת כל עיגול לכיוון אחר
- בתנור נאפה 170-180 מעלות עד שמשחים יפה, בערך 20 דקות
שאלות ותשובות
שאלה: אם אין ביצים מדיום? כמה לארג?
תשובה: שמים 2 של לארג.
שאלה: אפשר הסבר לגבי הצורה?
תשובה: מרדדים את הבצק, מגלגלים לרולדה, ואז במספריים חותכים מצד לצד כמו בתמונה כמעט עד הסוף, ואז מזיזים כל חלק שחתכנו שמאלה וימינה לסירוגין ומקבלים צורה כזו, בהצלחה!
תמונות ותגובות מהגולשים:
- שגית לוי: "תודה רבה יצא מושלם!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!