מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת רוגלך שמרים שוקולד
מצרכים
כוס: כוס חד פעמי שתיה חמה
לבצק:
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
2 כוסות מים ועוד 1/3
200 גרם מחמאה לפרווה או חמאה לחלבי
למלית :
200 גרם מחמאה
8 כפות מלאות סוכר חום
1 כף נס קפה
1 כפית תמצית רום
6 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
להמיס הכל על הגז ולהוסיף בסוף 4 כפות קורנפלור
לתת למלית להתקרר במקרר עד שהבצק יהיה מוכן לעבודה
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית תמצית רום
1 שקית סוכר וניל
מעט מיץ לימון
נבשל עד שיהיה דביק .
נקרר ונבריש על עוגה חמה.
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר קמח , סוכר וניל , סוכר ושמרים ולערבב, להוסיף תוך כדי לישה 2 כוסות מים, מוסיפים ביצים , ובסוף מחמאה או חמאה חתוכה לקוביות. אם צריך נוסיף עוד 1/3 מים בהדרגה לפי הצורך ללוש היטב.
- לתת לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו.
- שוב לשים מהר רק כדי להוריד את הנפח ושוב ניתן לבצק לתפוח .
- עכשיו מחלקים את הבצק ל-8 חלקים כל חלק פותחים למלבן.
- את החלק הראשון כ-1/3 מורחים במלית ומקפלים עוד שלב ונשאיר 1/3 בלי מלית .
- למרוח אותו גם ולקפל, לקמח, ולרדד לריבוע גדול יותר בזהירות.
- לחתוך משלושים ארוכים ולגלגל לרוגלך .
- מברישים בביצה טרופה עם כפית נס קפה.
- מחכים שיתפח ואופים ב-170 מעלות טורבו עד שיזהיב .
- להבריש בסירופ סוכר
- סירופ סוכר:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית תמצית רום
- 1 שקית סוכר וניל
- מעט מיץ לימון
- נבשל עד שיהיה דביק .
- נקרר ונבריש על עוגה חמה.
טיפ: מומלץ להתחיל סירופ , בצק , מלית .
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר להקפיא חלק?
תשובה: כן, יוצא הרבה מאוד אני מקפיאה אחרי האפייה ומפשירה שצריך.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
באיזה תבניות הכנת ? וכמה תבניות ?
כמה רוגלך יצאו ?
המתכון מכין כ-4 תבניות עגולות בקוטר 22/24 ס״מ או שתי תבניות עגולות או מרובעות בגודל בינוני.