צמחוניארוחות צהרייםמנות ראשונות וסלטים

תפוח אדמה מוקרם בתנור (סרטון הכנה)

אין ארוחת תפוחי אדמה טעימה יותר מתפוח אדמה מוקרם. מנה יצירתית ואיכותית של תפוח אדמה מוקרם קצת אחרת, מכינים מתפוחי אדמה מבושלים שחרוצים במרכז וממולאים בשילוב קסום של מחית תפוחי אדמה עם גבינות ותבלינים משדרגים, מפזרים לקישוט עוד קצת גבינה ובצל ירוק לקבלת מנה מפנקת ואסתטית שגונבת את ההצגה מכל מנה אחרת. חובה להכין לפחות פעם אחת!

מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: תפוח אדמה מוקרם בתנור

מצרכים 

4-5 תפוחי אדמה בקליפתם שטופים היטב.
מלח גס לפיזור

למלית:
שמנת חמוצה
30 גרם חמאה
כף גדושה גבינת שמנת(אני שמתי עם זיתים)
150 גרם גבינה קשה מגורדת, מה שאתם אוהבים.

תבלינים:
מלח, פלפל, רבע כפית שום גבישי

לקישוט:
בצל ירוק

אופן הכנה 

  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נפזר מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפייה. נניח מעל את תפוחי האדמה ונכניס לתנור לשעה או עד ריכוך מלא.
  • נוציא מהתנור (לא מכבים אותו), נצנן מעט. לחרוץ כל תפוח אדמה לאורכו ובעזרת כפית נרוקן אותו ונעביר את התוכן לקערה. נמשיך כך עם השאר. 
  • נוסיף למחית תפוחי האדמה את הגבינות, החמאה, והתבלינים ונערבב היטב. 
  • נמלא את תפוחי האדמה במלית, נפזר עוד קצת גבינה ומכניסים לתנור עד הזהבה.
  • נפזר בצל ירוק

שאלות ותשובות

שאלה: תפוח אדמה אדום עדיף?
תשובה: כן. 

שאלה: האם יש צורך בכיסוי תפו”א בנייר כסף?
תשובה: לא צריך.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

תפוח אדמה מוקרם בתנור

 

תפוח אדמה מוקרם בתנור 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

  1. הי. הבת שלי מלא זמן מבקשת שאכין כזה ולא מצאתי מתכון!!
    תודה רבה.
    סוג תפוא משנה? אפשר עם תפוא לבן?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker