מתכון באדיבות: שרית מזיוף דהן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: קינוח שוקולד קוקוס ב-4 מצרכים בלבד
מצרכים
כוס מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית: אינגליש קייק
לתחתית
200 גרם ביסקוויטים מפוררים
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
שכבה 2:
כוס קוקוס
חצי כוס שמנת מתוקה
שכבה 3:
100 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת מתוקה
***לגרסה פרווה\טבעונית:
קצפת צמחית במקום שמנת מתוקה
אופן הכנה
- לתחתית: נמיס השמנת והשוקולד ונצנן, נערבב עם הביסקוויטים. אחרי זאת נרפד תבנית אינגליש קייק ונשטח את התערובת בתבנית
- שכבה שנייה: נערבב כוס קוקוס עם חצי כוס שמנת מתוקה
- אחרי זאת, נשפוך על התחתית ונסדר. נקפיא לחצי שעה.
- שכבה שלישית: נמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 3/4 כוס שמנת מתוקה ונשפוך על שכבה 2.
- נכסה בניילון נצמד ונקפיא לכמה שעות. אחרי זאת נחתוך ונשמור במקפיא בקופסה
שאלות ותשובות
שאלה: מקציפים את הקצפת?
תשובה: לא.
שאלה: אחרי שסיימתי שלב 1 וריפדתי את התבנית לא צריך להקפיא?
תשובה: בשלב 1 לא צריך. רק אחרי השלב השני.
שאלה: אפשר לשים במקרר במקום במקפיא שמאחסנים בקופסא?
תשובה: לא ניסיתי לשים במקרר. אני באופן אישי גם מקפיאה את כל סוגי העוגיות שאני עושה. כמה דקות מפשירה בטמפ' החדר וזה ממש טעים וטרי.
שאלה: זה השמנת מתוקה השחורה או הורודה?
תשובה: אני השתמשתי בשחורה.
שאלה: בשכבה שניה של הקוקוס והשמנת, לא מוסיפים סוכר?
תשובה: לא.
שאלה: אפשר להחליף את המריר בשוקולד חלב ?
תשובה: לא ניסיתי, נראה לי שאפשר רק שצריך אולי להוסיף קצת יותר שוקולד כי שוקולד חלב יותר עדין ופחות יציב.
שאלה: אי אפשר לשים את התערובת ישירות בתבנית? למה הנייר אפייה?
תשובה: כדי לחלץ את העוגה בקלות ולפרוס.
תמונות ותגובות מהגולשים:
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קינוח כוסות קינדר מושלם
- מתכון: נקניק שוקולד הכי טעים שיש
- מתכון: קינוח עוגיות אלפחורס
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!