מתכון באדיבות: דבורה אוזנה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה פירורים קרה קלאסית
תבנית: כמו בתמונה
מצרכים
למלית גבינה
250 גרם גבינה מסקרפונה (ניתן להחליף בגבינה שמנת רגילה)
250 גרם גבינה לבנה מנוקזת ( רצוי לנקז כדי לקבל מרקם קרמי)
1 שמנת חמוצה של פעם
250 שמנת מתוקה
שוקולד לבן מומס
כוס אבקת סוכר
בסיס חום פתי בר שוקולד
שני שרבולים פתי בר שוקולד
75 גרם חמאה מומסת
לחלק העליון
שני שרבולים פתי בר וניל ועוד חצי שרבול פתי בר לפורר מעל העוגה
75 חמאה מומסת
אופן הכנה
- לתוך קערה נערבב את כל הרכיבים של הגבינה למעט שמנת מתוקה בקערה נפרדת נקציף את השמנת מתוקה ונקפל אותה לתוך המסה, רצוי לשים בדפנות התבנית שקף זה שומר על אחידות ומראה חלק
- לתחתית: טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה ומרפדים את התבנית.
- לחלק העליון, גם כן טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה ואז מפוררים את החצי שרבול מעל העוגה.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר להקפיא את לכמה ימיים העוגות?
תשובה: כן רצוי הקפאה יבשה עטופות היטב ולא במגע ישיר עם הציפוי להוציא שעתיים לפני הגשה. כשאני מדגישה מקפיא, מהסוג שלא מיצר קרח או לחות שהיא ואם מקפיא של מקרר אז לא לאורך זמן ועטוף היטב כמו שציינתי למניעת לחות וספיגת טעם לוואי.
שאלה: הגבינה המנוקזת של איזה חברה?
תשובה: כל גבינה לבנה רגילה של תנובה טרה סקי מנקזים בבית בגזה או חיתול בתוך מסננת תלויה או מעל כלי עד להורדת הנוזלים.
שאלה: איזה תבנית אם אפשר לראות?
תשובה: כזאת . קניתי משופרסל דיל מקס סטוק.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה לשבועות
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלט חלומי ופטריות לשבועות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב לשבועות
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!