Advertisements
| |
עוגת הגבינה הקלאסית והמיוחדת שלכולנו יש פינה חמה לה בלב חוזרת במתכון חדש טעים יותר מתמיד. עוגת גבינה פירורים שמכינים משתי שכבות פתי בר טעימים במלית גבינה מתוקה ורכה שתלטף לכם את הפה בכל ביס נהדר. מתכון פשוט אך מצריך קצת סבלנות לקבלת שלמות של עוגה שעושה לכם את היום.

מתכון באדיבות: דבורה אוזנה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת גבינה פירורים קרה קלאסית

תבנית: כמו בתמונה

מצרכים

 למלית גבינה
250 גרם גבינה מסקרפונה (ניתן להחליף בגבינה שמנת רגילה)
250 גרם גבינה לבנה מנוקזת ( רצוי לנקז כדי לקבל מרקם קרמי)
1 שמנת חמוצה של פעם
250 שמנת מתוקה
שוקולד לבן מומס
כוס אבקת סוכר

בסיס חום פתי בר שוקולד
שני שרבולים פתי בר שוקולד
75 גרם חמאה מומסת

לחלק העליון
שני שרבולים פתי בר וניל ועוד חצי שרבול פתי בר לפורר מעל העוגה
75 חמאה מומסת


אופן הכנה

  • לתוך קערה נערבב את כל הרכיבים של הגבינה למעט שמנת מתוקה בקערה נפרדת נקציף את השמנת מתוקה ונקפל אותה לתוך המסה, רצוי לשים בדפנות התבנית שקף זה שומר על אחידות ומראה חלק
  • לתחתית: טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה ומרפדים את התבנית.
  • לחלק העליון, גם כן טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה ואז מפוררים את החצי שרבול מעל העוגה.
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להקפיא את לכמה ימיים העוגות?
תשובה:  כן רצוי הקפאה יבשה עטופות היטב ולא במגע ישיר עם הציפוי להוציא שעתיים לפני הגשה. כשאני מדגישה מקפיא, מהסוג שלא מיצר קרח או לחות שהיא ואם מקפיא של מקרר אז לא לאורך זמן ועטוף היטב כמו שציינתי למניעת לחות וספיגת טעם לוואי.

שאלה: הגבינה המנוקזת של איזה חברה?
תשובה: כל גבינה לבנה רגילה של תנובה טרה סקי מנקזים בבית בגזה או חיתול בתוך מסננת תלויה או מעל כלי עד להורדת הנוזלים.

שאלה: איזה תבנית אם אפשר לראות?
תשובה: כזאת . קניתי  משופרסל דיל מקס סטוק.

 
 
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה פירורים קרה קלאסית

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements