באדיבות: רוחמה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה ואוכמניות אפויה
תבנית: תבנית קוטר 26 או 28.
מצרכים
8 ביצים
כוס סוכר
3 גבינה לבנה
3 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג
2 שמנת חמוצה
ריבת אוכמניות
לקצפת
3 כפות סוכר
1 פודינג
רבע כוס חלב
להקציף
אופן הכנה
- נקציף 8 חלבונים עם כוס סוכר ואז נוסיף 8 חלמונים עם הגבינה, הקמח, קורנפלור, פודינג, ושמנת
- נערבב בתנועות קיפול
- נשים לאפייה חצי שעה בחום 170 ואז חצי שעה ב-120
- ניתן לה להתקרר בתנור שעה
- נעטר בקצפת וריבת אוכמניות מעל
טיפים להצלחה:
- נקציף את החלבונים בטמפרטורת החדר.
- לא לפתוח בזמן אפייה בכלל.
- יש להוציא גבינות חצי שעה לפני ההכנה
- לאחר האפייה נניח מגבת על דלת התנור להתקררות הדרגתית.
- להימנע מלהקציף את החלבונים יותר מידי.
טיפים שאלות ותשובות
שאלה: לא צריך תבנית עם מים?
תשובה: לא צריך.
שאלה: איך שמים את הריבה?
תשובה: פשוט מורחים.
שאלה: לגבי השמנת חמוצה הגביע הגדול הסטנדרטי?
תשובה: כן.
שאלה: איזה אוכמניות האים זו ריבת אוכמניות או אוכמניות קרות?
תשובה: ריבת אוכמניות של אוליביה יש אותה בסופרים.
שאלה: 3 גבינה לבנה של איזה כמות?
תשובה: 250 גרם.
שאלה: קמח רגיל?
תשובה: כן.
שאלה: אפשר לעשות בתבנית חד פעמית?
תשובה: לא כדאי.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה לשבועות
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלט חלומי ופטריות לשבועות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב לשבועות
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!