|
גם מראה אסתטי ויפה וגם טעם מהמם. עוגת גבינה רכה ומלטפת שיוצאת גבוהה ונמסה בפה, משדרגים בקצפת קרמית אהובה עם ריבת אוכמניות עשירה שתשגע לכם את החושים. עם ריח שמדגדג לכם באף כל הזמן, לא תצליחו להוציא מתכון זה מהראש ותמצאו עצמכם מכינים עוגת גבינה מיוחדת זו כל שבת!

באדיבות: רוחמה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה ואוכמניות אפויה

תבנית: תבנית קוטר 26 או 28.

מצרכים 

8 ביצים
כוס סוכר
3 גבינה לבנה
3 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג
2 שמנת חמוצה
ריבת אוכמניות

לקצפת
3 כפות סוכר
1 פודינג
רבע כוס חלב
להקציף


אופן הכנה 

  • נקציף 8 חלבונים עם כוס סוכר ואז נוסיף 8 חלמונים עם הגבינה, הקמח, קורנפלור, פודינג, ושמנת
  • נערבב בתנועות קיפול
  • נשים לאפייה חצי שעה בחום 170 ואז חצי שעה ב-120
  • ניתן לה להתקרר בתנור שעה
  • נעטר בקצפת וריבת אוכמניות מעל

טיפים להצלחה:

  • נקציף את החלבונים בטמפרטורת החדר.
  • לא לפתוח בזמן אפייה בכלל.
  • יש להוציא גבינות חצי שעה לפני ההכנה
  • לאחר האפייה נניח מגבת על דלת התנור להתקררות הדרגתית.
  • להימנע מלהקציף את החלבונים יותר מידי.

טיפים שאלות ותשובות

שאלה: לא צריך תבנית עם מים?
תשובה: לא צריך.

שאלה: איך שמים את הריבה?
תשובה: פשוט מורחים.

שאלה: לגבי השמנת חמוצה הגביע הגדול הסטנדרטי?
תשובה: כן.

שאלה: איזה אוכמניות האים זו ריבת אוכמניות או אוכמניות קרות?
תשובה: ריבת אוכמניות של אוליביה יש אותה בסופרים. 

שאלה: 3 גבינה לבנה של איזה כמות?
תשובה: 250 גרם.

שאלה: קמח רגיל?
תשובה: כן.

שאלה: אפשר לעשות בתבנית חד פעמית?
תשובה: לא כדאי.

עוד מתכונים מבוקשים:

 
עוגת גבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements