|
המתכון הכי פשוט לכדורי שוקולד במראה הכי אסתטי ומהמם שיש. קבלו כדורי שוקולד חמודים ומופלאים שמכינים מפירורי פתי בר שבורים וקרנצ'יים בשילוב שוקולד טעים, ואז טובלים בציפוי עשיר של שוקולד עם אגוזי לוז שעושים מסיבה בפה. במתכון זה יש אפשרות להחליף את הציפוי בכל סוג שוקולד שרוצים ואז להשתגע בטעמים והמגוונים השונים, הכי מומלץ עם ציפוי מגנום קראנצ׳ שוקולד חלב ולבן ואז רק עונג.

מתכון באדיבות: גל בלטר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: כדורי שוקולד משודרגים

מתכון (25-30 יח׳)

מצרכים

 לכדורי שוקולד (25-30 יחידות) :
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
4 כפות סוכר
3/4 כוס חלב
שרוול פתיבר (250 גרם) שבור לפירורים גסים

לציפוי:
400 גרם שוקולד (איזה שרוצים)
16 גרם חמאת קקאו/ 5 כפות שמן קנולה
ברס אגוזי לוז (לא חייב)


אופן הכנה

  • נמיס את 2 סוגי השוקולד עם החמאה עד לתערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת נניח את הפתיבר הטחון ונוסיף את תערובת השוקולד, סוכר וחלב ונערבב עד לאיחוד.
  • נניח את התערובת מכוסה במקרר לחצי שעה להתייצבות.
  • ליצור כדורים ונעביר למקפיא לחצי שעה נוספת.
  • נעבור לציפוי: נמיס את השוקולד וחמאת הקקאו, נוסיף את האגוזים ונערבב.
  • נעביר לכוס גבוהה ונטבול את כדורי השוקולד הקפואים בשוקולד החם.
  • נכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  • אפשר לצפות באיזה שוקולד שרוצים- לבן, חלב, מריר.. ואפשר גם לשלב חלק ככה וחלק ככה (רק לשים לב לחלק את החמאת קקאו/ השמן בהתאם)

שאלות ותשובות

שאלה: מאיפה משיגים חמאת קקאו?
תשובה: ניתן למצוא בכל חנות אפייה.

שאלה: מה אפשר במקום חמאת קקאו?
תשובה: אפשר לוותר על חמאת הקקאו או להחליף ב5 כפות שמן קנולה. זה מוסיף קראנצ׳יות לציפוי. 

שאלה: לגבי הציפוי: אם אני רוצה אחד לבן ואחד חום לעשות 200 גרם מכל אחד או 400?
תשובה: כן- 200 גרם מכל סוג שרוצים.

שאלה: מזה הפיצפוצים על המעטפת?
תשובה: אני השתמשתי בברס אגוזי לוז. אגוזי לוז מסוכרים שבורים לחתיכות גסות (קונים את זה ככה מוכן. פשר להחליף ולהשתמש בשברי עוגיות, קורנפלקס, פתיבר או מה שבאלך. אפשר גם לוותר.

שאלה: השוקולד הלבן נוזל לי מהכדור ויורד ממנו למה?
תשובה: נשמע שהוא נוזלי מידי, יכול להיות שהשתמשת ביותר מידי שמן/ חמאת קקאו. בכל אופן, תחכי קצת שיתקרר השוקולד ויהיה סמיך יותר. בנוסף, את יכולה לטבול את הכדור פעם נוספת לציפוי אטום. 

שאלה: במקום חלב אפשר מים ?
תשובה: לא ממליצה, אפשר שמנת מתוקה. 

שאלה: מה אפשר לשים לפסח במקום פתי בר?
תשובה: עוגיות יין של פסח רק לשים פחות סוכר.

שאלה: כתבת לכדורי שוקולד 100 גרם שוקולד, גם לתערובת וגם לציפוי צריך שוקולד ?
תשובה: כן, גם לתערובת וגם לציפוי. לכדורי שוקולד עצמם צריך 200 גרם שוקולד (100 גרם חלב ו100 גרם מריר). לציפוי צריך 400 גרם שוקולד.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

כדורי שוקולד משודרגים
 

כדורי שוקולד משודרגים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements