קינוח כוסות טריקולד מרשים ומעניין שלא תאמינו כמה קל. מוס חגיגי וטעים בשלושה גוונים של אושר, שוקולד לבן, שוקולד חלב, ושוקולד מריר בשילוב מנצח, שמים בכוסות מרטיני ( או כל כוס שרוצים) ומדהימים את האורחים. טריקולד במתכון קל וברור שהכי כיף להכין ועוד כיף יותר להשאיר את כל מי שטועם בפה פעור!
מתכון באדיבות: מרי קוגן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון : קינוח כוסות טריקולד מושלם
מצרכים
300 גרם מטבעות שוקולד לבן
550 מ״ל שמנת מתוקה
250 מטבעות שוקולד חלב
200 גרם שוקולד מריר
4 כפיות שטוחות של ג'לטין
10 כפיות של חלב
500 מ"ל שמנת צמחית
אופן הכנה
- נמיס 300 גרם מטבעות שוקולד לבן עם 150 מ״ל שמנת מתוקה במיקרו בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה .
- באותו אופן נמיס 250 מטבעות שוקולד חלב עם 200 מ״ל שמנת מתוקה
- נמיס בפולסים קצרים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.
- נמיס 200 גרם שוקולד מריר עם 200 מ״ל שמנת מתוקה באופן הנ״ל
- מומלץ שלכל תערובת של שוקולד להשתמש בכד מדידה כדי להקל על שפיכת המסה.
- נניח בכוס 4 כפיות שטוחות של ג'לטין עם 10 כפיות של חלב ונערבב טוב ואז נשרה בצד למשך 20 דקות.
- לאחר מכן נכניס למיקרו ונמיס 30 שניות ואז נערבב טוב , נחלק את כמות הג׳לטין לשניים , לתערובת של השוקולד הלבן יש צורך ביותר תערובת ג'לטין כך שחצי תערובת אחד נשפוך לתערובת של השוקולד הלבן , את החצי השני נחלק שוב לשניים נערבב חצי תערובת ג'לטין עם המריר והשני עם השוקולד חלב.
- בכל תערובת יש לבצע את התהליך הבא: ניקח מעט מן השוקולד ונכניס לג׳לטין המומס נערבב וכך לפחות במשך שלוש פעמים עד שהג'לטין מאבד מעט מהחום , לאחר מכן נכניס לכל קערת שוקולד ונערבב , כמו כן יש להקציף 500 מל שמנת צמחית עד לקבלת מסה יחסית נפוחה אבל שתהיה מימית ופחות יציבה מקצפות לזילוף , גם את המסה הזאת יש לחלק לשלוש באופן שווה, לערבב עם כל תערובת בנפרד של שוקולד.
- ניקח כוסות מרטיני, נשפוך ראשית את השוקולד החלב, נקפיא לעשר דקות עד להתייצבות , לאחר מכן תערובת שוקולד לבן, הקפאה לעשרים דקות , תערובת שוקולד לבן צריכה יותר הקפאה, האחרונה שכבה של שוקולד מריר, לאחסן בהקפאה.
- במידה ורוצים את הכוסות מרטיני מקושטות בקצה, אז טרם המילוי של המוס, לקחת את הקצה של הכוס ונטבול מעט בשוקולד מומס ולאחר מכן נטבול בשוקולד טחון
שאלות ותשובות
שאלה: לכמה כוסות זה בערך?
תשובה: הספיק ל6 גדולות.
שאלה: למה קצפת פרווה?
תשובה: לא חייבים.
שאלה: המתכון מתאים גם לעוגה מבחינת כמויות?
תשובה: כן לקוטר 24 אבל אם מחליטים על עוגה מומלץ להוסיף גם תחתית דקה.
שאלה: למי שאין מיקסר?
תשובה: אפשר להקציף ידני עם מקציף.
שאלה: זה יהיה טעים גם פרווה?
תשובה: לדעתי ייצא בסדר פשוט להמיר למוצרים פרווה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- מלי ארביב בן הרוש : "גם אני הכנתי לשבת יצא מוששש"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קינוח כוסות קינדר מושלם
- מתכון: נקניק שוקולד הכי טעים שיש
- מתכון: קינוח עוגיות אלפחורס
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!