עוגיותקינוחים

קינוח עוגיות אלפחורס

קינוח מתוחכם שלא ראיתם כמוהו מעוגיות אלפחורס עם טוויסט. קינוח המורכב מסנדוווצ’ים מבצק אלפחורס מיוחד שמתמוסס בפה במרקם רך במיוחד, עם מלית רכה ומלטפת של ריבת חלב ואז טובלים בציפוי שוקולד חלב חלומי. קינוח מעלף ברמה גבוהה שהכי מתאים לאירוח, תקצרו מחמאות ימין ושמאל.

מתכון באדיבות: מרי קוגן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קינוח עוגיות אלפחורס 

מצרכים 

2 כוסות קורנפלור
כוס וחצי קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
4 כפות חלב

למילוי
צנצנצת ריבת חלב

לקישוט
קוקוס טחון

לגנאש
שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן
100 מ”ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה.


אופן הכנה 

  • במיקסר להתקין וו גיטרה ולהקציף את החמאה יחד עם הסוכר ועם גרידת הלימון עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שהם נבלעים היטב בתערובת. להוסיף את תמצית הוניל והחלב ולערבב היטב.
  • להוסיף את החומרים היבשים בהדרגה תוך כדי ערבוב איטי של המיקסר עד שנוצר בצק , הוא מעט יתפורר אך לא לדאוג הוא מתגבש על ידי הוספת 2 כפות חלב נוספות ואז בקירור. להעביר את הבצק לניילון נצמד ולעטוף אותו . מניחים את הבצק לקירור של שעה.
  • לרדד את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 3 ס”מ ובעזרת חותכן עגול בקוטר של 7 ס״מ לקרוץ עיגולים יחסית גדולים. להעביר את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 175 מעלות כ- 12 דקות העוגיות צריכות להישאר בהירות. לצנן את העוגיות לחלוטין.
  • לוקחים שקית זילוף נמלא בריבת חלב, נעשה פתח , השקית תקל עלינו למלא את העוגיות הגדולות, לזלף במעגליות על העוגיה הראשונה ומעל הריבת חלב נניח עוגיה נוספת ומעט נלחץ על העוגיה כך שכלל העוגיה תקבל ריבת חלב. 
  • לגלגל את העוגיות בקוקוס הטחון , נניח בצד 5 דקות
  • לגנאש, במיקרו להמיס את כלל החומרים בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת חלקה מאוד , לטבול עוגיה ראשונה בזהירות. ניתן להיעזר במרית רחבה ואז להניח מעל צלחת, לעשות זאת עם עוגיה נוספת ולהניח אותה מעל העוגיה הראשונה, להכניס לקירור לחמש דקות ומעל לזלף עם שוקולד חלב.

שאלות ותשובות

שאלה: כמה יחידות יוצא מזה ?
תשובה: בערך 7 עוגיות גדולות. 

שאלה: אפשר להכין עוגה שלמה על אותו העיקרון? ובאיזו תבנית לדעתך?
תשובה: כמובן, רק להכפיל כמויות כמובן, הייתי מנסה קוטר 18 לא יותר כי מדובר בבצק מאוד עדין הרי.

שאלה: איפה הגנאש של של השוקולד הלבן?
תשובה: הגנאש עוטף את העוגיות.

שאלה: לא ציינת איזה שוקולד?
תשובה: שוקולד חום למעלה הוא שוקולד השחר בשפופרת לחיצה.

שאלה: קודם מצפים בשוקולד מקררים ואז מכינים סנדוויץ או להפך להכין ואז לטבול?
תשובה: להכין סנדוויץ לטבול בגנאש , להניח 2 סנדוויצ’ים אחד על השני , ולהכניס לקירור.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

קינוח עוגיות אלפחורס

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker