איזה ריח יש בבית! עוגת שוקולד קוקוס שנמסה בפה בציפוי שוקולד שעושה שילוב טעמים מעלף, מתכון קל וקליל לעוגת שוקולד קוקוס נימוחה שאי אפשר להפסיק ליישר, כל מה שחסר הוא לקחת מזלג ולצלול לתוך עוגה זו. אין דברים כאלו!

 

מתכון באדיבות: מור ויצמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד קוקוס נימוחה

מצרכים 

100 גרם שוקולד מריר
2/3  כוס שמן
2 ביצות גדולות
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כוס מים חמים
2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל ואפייה
2 כפות גדושות של שוקולית

לתערובת הקוקוס
כוס וחצי קוקוס
2/3  כוסות מים חמים
2 כפות סוכר

ציפוי ( מחבילת שמנת מתוקה)
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
4 כפות מים חמים


אופן הכנה 

  • נתחיל בתערובת השוקולד, ממיסים את השוקולד עם שמן במיקרוגל ואז מקררים קצת
  • מכניסים לקרם השוקולד את הביצות, הסוכר וניל, השוקולית והמים החמים. מערבבים טוב ומוסיפים את הקמח
  • נעבור לתערובת הקוקוס, מערבבים ביד את הקוקוס, מים חמים, והסוכר.
  • משמנים תבנית אפייה ושופכים חצי מהכמות דל תערובת השוקולד מעל זה את הקוקוס, ובסוף את החצי תערובת של השוקולד אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שקיסם יוצא נקי
  • מכינים את הציפוי ושופכים על העוגה

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה:  כוס חד פעמית.

שאלה: באיזה תבנית משתמשים
תשובה: אפשר ב2 אינגליש קייק או בתבנית 24.

שאלה: אפשר לעשות את הכמות שציינת בתבנית כמו שצילמת לא אינגליש קייק?
תשובה: לא , רק באינגלש קייק.

שאלה: היא לא יוצאת חנק?
תשובה: ממש לא!! היא נימוחה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • עדי יונה : גם אני עשיתי תודה.”
  • איילת ליבוביץ : הכפלתי כמויות ויצא מושלם!!! תודה רבה.”
  • אור רפאלי : יצא סוף הדרך!”

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שוקולד קוקוס

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!