אין מי שלא מכיר את הקיורטוש המפורסם המופלא , אז קבלו אותו במתכון להכנה ביתית! קיורטוש מבצק מתוק פריך ונוח שהכי כיף לעבוד איתו, כי כולם יודעים שאין על מאפה שמרים חם וישר מהתנור.

 
מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קיורטוש הונגרי מתוק ופריך

מצרכים 

1/2 קילו קמח
100 ג חמאה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
גרידת לימון
כוס חלב
1/2 חבילה שימרית
אגוזי מלח גרוסים
נוטלה
שערות חלבה


אופן הכנה 

  • בהתחלה להמיס את החמאה במיקרו
  • במיקסר מערבבים את מרכיבי הבצק, קמח,חמאה,ביצים, שמרים,סוכר, חלב. אפשר להוסיף גם חצי חבילת משפר אפייה
  • נמשיך לערבב עד לקבלת בצק מבריק
  • נניח את הבצק, ונתיז עליו מעט תרסיס שמן ואז נתפיח לפחות שעה
  • לאחר שעה , נחלק את הבצק ל-7 כדורים..
  • ניקח קונוס או אפשר ללפף אפילו על מערוך
  • נרדד כל כדור ואז נחתוך לרצועות ונלפף על הקונוס
  • ניתן למרוח בנוטלה, אגוזי לוז, שערות חלבה , קוקוס או כל מה שתירצו
  • נאפה בחום 180 עד להזהבה
  • נמיס בסיר כוס סוכר וכוס מים, למרוח ישר על הקיורטוש כשיוצא מהתנור..
  • נשחרר את הקיורטוש מהגליל כשהוא מתקרר

שאלות ותשובות

שאלה: כשאומרים לערבב במיקסר הכוונה לגיטרה או לוו לישה?
תשובה: וו לישה.
שאלה: אופים על המערוך ומכניסים לתנור?
תשובה: בהחלט, לצפות את המערוך בנייר אפייה.
שאלה: מורחים עם השוקולד לפני האפייה?
תשובה: בהחלט.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אניטה שליו : "הכנתי עם סוכר וקינמון, יצא משגע!"

עוד מתכונים מבוקשים:

קיורטוש
 
 

קיורטוש
 
 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *