מתכון: עוגת שוקולד ליום הולדת
מצרכים
כוס אחד קמח תופח
כוס אחד שוקולית לאפיה
כוס אחד סוכר
כוס אחד שמן
ארבע ביצים
להכנת הציפוי:
חצי מיכל שמנת מתוקה ( אפשר צמחית)
מאה גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
לחמם את התנור לחום בינוני עד 150 מעלות ,לוקחים תבנית ומשמנים אותה
לערבב את כל מרכיבי העוגה עד קבלת תערובת אחידה
את התערובת שהכנו לשפוך לתוך התבנית המשומנת
להכניס לתנור אשר חומם קודם למשך 30 דקות
בסיום האפיה מתחילים להכין את הציפוי בסיר קטן ,נכניס את חומרי הציפוי בסיר ,על אש נמוכה נמיס אותם עד לקבלת קרם סמיך ,ואחיד . בסיום לשפוך את הקרם על העוגה
שאלות ותשובות
שאלה: באיזו תבנית השתמשת בהכנת העוגה?
תשובה: 26 ,מלבנית או עגולה
שאלה: איך להפוך את המתכון לפרווה?
תשובה: אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום השמנת המתוקה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- תהילה דהן: "הכנתי כרגע את העוגה, נראית מעולה!"
- ענת חרבי: "העוגה הקבועה אצלי שנים, הכי טעימה, רכה ועסיסית!"
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
מה הם חומרי הציפוי? שמנת ושוקולד?
חצי מיכל שמנת מתוקה ( אפשר צמחית)
מאה גרם שוקולד מריר
אפשר לשמור אותה במקרר לילה בלי שיהיה לה טעם של מקרר?
אפשר לארוז אותה היטב בניילון נצמד ואז לא תקבל טעם, בתיאבון!
לא ידעתי שהשמנת הצמחית זה לציפוי והכנסתי לעוגה. פעם הבאה צריך להבהיר את זה.
היי רבקה תודה על ההערה, תוקן.
על כמה מעלות אופה את העוגה? האם נכון 150 מעלות שרשום זה לא מעט?
אופים על חום בינוני 150, יוצא מצויין!
זאת העוגה הידועה והמוכרת של ליהי לפיד כמובן
היי,
האמת היא שהמתכון הזה כל כך בסיסי שניתן למצוא אותו בהרבה מאוד מתכונים אחרים 🙂
נ.ב. נשמח לראות אותך בקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
לא הבנתי
מהם המצרכים לציפוי? הכל כתוב ביחד
היי רויטל,
מתנצלים על התקלה:
מצרכי הציפוי הם 125 מ"ל מיכל שמנת מתוקה ו-100 גרם שוקולד מריר.
בהצלחה 🙂