מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מרק עדשים אדומות
מצרכים
- 4 בצלים
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה
- צרור שמיר
- חצי ראש סלרי מגורר
- כוס עדשים אדומות
- כפית אבקת מרק עוף
- חצי כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
- נקצוץ ונטגן בצל אחד עד שהוא מקבל שקיפות. נוסיף את שיני השום וגזר אחד מגורד. נמשיך לטגן מעט תוך כדי ערבוב.
- יש לחתוך את הגזר ותפוחי האדמה לקוביות ולהוסיף לתבשיל יחד עם בצלים שלמים ולמלא את הסיר עד החצי במים.
- הוסיפו את אבקת המרק והתבלינים ובשלו במשך חצי שעה. לאחר מכן ניתן להוסיף את העדשים ולבשל עוד חצי שעה.
- בשלב זה תצטרכו גם להוסיף עוד מים רותחים. הניחוחות אשר יעלו מהמטבח יעשו לכולם חשק לאכול מרק עדשים אדומות חמים וטעים.
שאלות ותשובות
שאלה: כמה מים רותחים אחרי ששמים את העדשים?
תשובה: 3/4 מים בסך הכל בסיר.
שאלה: יש צורך להרתיח את העדשים לפני שמכניסים למרק?
תשובה: לא, אין צורך.
שאלה: האם יש להשרות עדשים?
תשובה: את העדשים האדומות, אין צורך להשרות.
שאלה: מה עם השמיר מתי להוסיף?
תשובה: אני מוסיפה בזמן הבישול.
שאלה: העדשים היו אמורות להיות לילה שלם במים נכון?
תשובה: לא, רק שטיפה טובה.
שאלה: למה יש צורך בגזר מגורד גס וגם בגזרים שלמים?
תשובה: נותן צבע יפה למרק.
שאלה: איזה עדשים כתומות של סוגת?
תשובה: כן.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- מאירה רצאבי:
“גם אני הכנתי, אין על מרקים” - שולמית איפרגן:
“תקשיבו עשיתי את המתכון טעים מאוד”
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: פוטטוס בתנור טעימים בטירוף
- מתכון: חמוצים ביתיים בקלי קלות
- מתכון: כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!