|
מתכון ג'חנון בתנור – ג'חנון ביתי משגע שמכינים בשיטה קצת שונה (כמו השיטת הכנת מופלטות). ג'חנון מבצק מושלם וכל אחת אחת יוצאת פשוט דוגמנית. חובה להכין!
מתכון באדיבות: יעל אליאב  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מתכון ג'חנון בתנור

מצרכים ואופן הכנה 

1 קיג קמח
2.5 כוסות מים שבתוכם 3 כפות דבש
3 כפות סוכר
1 כף מלח
קצת אבקת סודה לשתיה
לעבד את הבצק במיקסר ( את הנוזלים לשים קודם )
לתת לבצק לנוח לפחות שעתיים
לחלק את הבצק לכדורים בתוך תבנית עם שמן
לתת עוד קצת מנוחה
ולפתוח …. עם נוטרינה / מרגרינה 1
לאפות כשעה בערך על 170
אחכ להוריד ל 100 לכל הלילה .


שאלות ותשובות

שאלה: את משמנת את ניירות האפייה?
תשובה: לא

שאלה: אין שמרים?
תשובה: אין.

שאלה: לפתוח עם איזו מרגרינה? לפי איזה כוס מים?
תשובה: 1 נטורינה. כוס חד פעמית חמה.

שאלה: לכמה כדורים לחלק את הבצק? נראה מושלם!
תשובה: יוצא בערך 15 כדורים.

שאלה: איזה נייר זה בתוכו את פותחת את העיגולים?
תשובה: נייר אפייה רגיל.

שאלה: מה זה קצת סודה לשתייה? רבע כפית/ חצי כפית? ולמה להשתמש במרגרינה כשאפשר בחמאה?
תשובה: רבע עד חצי כפית. ועם חמאה זה עניין של טעם אני אישית לא אוהב.

שאלה: שאלה :כמה יוצא מקילו אחד? והאם ניתן להקפיא חלק מהכמות?
תשובה: 15 בערך ובטח שאפשר להקפיא.

שאלה: אפית את זה? או בפלטה שבתנור?
תשובה: שעה ראשונה על 170, אחר כך מורידה ל 100 כל הלילה עד שאתם אוכלים.

שאלה: מה עם ביצים ? איך את עושה? בנפרד?
תשובה: כן בסיר נפרד הן מתפוצצות כששמים יחד.


תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אור אליאב: "אין ג'חנון כזה בהתחייבות! מחכה כבר למחר לטעום את זה"

עוד מתכונים מבוקשים:

מתכון ג'חנון


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

7 Comments

  1. הכנתי אתמול ויצא פיגוז, כמה הערות לאחרים – כן כדאי לשמן את הנייר פרגמנט בקטנה במתיחה הראשונה, אני קיפלתי ל-3 ויצא מעולה

      1. הגחנון שמונח למטה לא ישרף/יתקשה?
        בכל המתכונים ממליצים להניח לחם בתחתית ומעל נייר אפיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements