מתכון: מתכון ג'חנון בתנור
מצרכים ואופן הכנה
1 קיג קמח
2.5 כוסות מים שבתוכם 3 כפות דבש
3 כפות סוכר
1 כף מלח
קצת אבקת סודה לשתיה
לעבד את הבצק במיקסר ( את הנוזלים לשים קודם )
לתת לבצק לנוח לפחות שעתיים
לחלק את הבצק לכדורים בתוך תבנית עם שמן
לתת עוד קצת מנוחה
ולפתוח …. עם נוטרינה / מרגרינה 1
לאפות כשעה בערך על 170
אחכ להוריד ל 100 לכל הלילה .
שאלות ותשובות
שאלה: את משמנת את ניירות האפייה?
תשובה: לא
שאלה: אין שמרים?
תשובה: אין.
שאלה: לפתוח עם איזו מרגרינה? לפי איזה כוס מים?
תשובה: 1 נטורינה. כוס חד פעמית חמה.
שאלה: לכמה כדורים לחלק את הבצק? נראה מושלם!
תשובה: יוצא בערך 15 כדורים.
שאלה: איזה נייר זה בתוכו את פותחת את העיגולים?
תשובה: נייר אפייה רגיל.
שאלה: מה זה קצת סודה לשתייה? רבע כפית/ חצי כפית? ולמה להשתמש במרגרינה כשאפשר בחמאה?
תשובה: רבע עד חצי כפית. ועם חמאה זה עניין של טעם אני אישית לא אוהב.
שאלה: שאלה :כמה יוצא מקילו אחד? והאם ניתן להקפיא חלק מהכמות?
תשובה: 15 בערך ובטח שאפשר להקפיא.
שאלה: אפית את זה? או בפלטה שבתנור?
תשובה: שעה ראשונה על 170, אחר כך מורידה ל 100 כל הלילה עד שאתם אוכלים.
שאלה: מה עם ביצים ? איך את עושה? בנפרד?
תשובה: כן בסיר נפרד הן מתפוצצות כששמים יחד.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אור אליאב: "אין ג'חנון כזה בהתחייבות! מחכה כבר למחר לטעום את זה"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
הכנתי אתמול ויצא פיגוז, כמה הערות לאחרים – כן כדאי לשמן את הנייר פרגמנט בקטנה במתיחה הראשונה, אני קיפלתי ל-3 ויצא מעולה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
נראה מעוחה. מה שמים בתחתית הסיר?
משמנים את הסיר ומסדרים את הבצק שגלגלנו.
הגחנון שמונח למטה לא ישרף/יתקשה?
בכל המתכונים ממליצים להניח לחם בתחתית ומעל נייר אפיה
היי.. האפייה בתנור עם סיר סגור או פתוח?
היי סיון,
אופים את הג'חנון בסיר פתוח. בהצלחה 🙂