מתכון באדיבות: מור ויצמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה בחושה לימונית
מצרכים
את התחתית:
אפשר לעשות מבצק פריך
או
ביסקוויטים טחונים וחמאה 100 גרם מומסת, איך שבא לכם.
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 חבילה פודינג וניל
1 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה
1 גבינת שמנת נפוליאון
3 כפות גדושות קורנפלור
2 סוכר וניל
ציפוי:
1 שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
בלי להפריד ביצים, נערבב הכל לבלילה חלקה.
נכניס לתנור לחום 200 מעלות לאפייה של כ 20 דקות.
ואחר כך נוריד את החום ל 170 מעלות למשך כשעה.
לאחר שעה נוציא את העוגה ונשים עליה את הציפוי ונאפה למשך 8 דקות נוספות.
נסגור את התנור וניתן לעוגה להתקרר בתוך התנור.
לאחר מכן מוציאים ושמים במקרר למשך כל הלילה.
מגישים קר ונהנים. בתיאבון!
שאלות ותשובות
שאלה: מבקשת לשאול, האם ללא קמח בכלל?
תשובה: הקורנפלור מחליף את הקמח.
שאלה: חייב את המיץ לימון? אצלנו במשפחה לא אוהבים לימון
תשובה: ממש לא, אפשר בלי.
שאלה: אם אני עושה את התחתית עם ביסקוויטים טחונים וחמאה צריכה לאפות לפני שאני שופכת את הבלילה?
תשובה: לא,תכניסי למקפיא עד שערבבת את כל הבלילה.
שאלה: לפני השלב ששמים הציפוי ואופים עוד שמונה דקות…מוציאים העוגה חמה מהתנור? לא מחכים שתתקרר?
תשובה: לא.
שאלה: רק מערבבים ערבוב ידני את כל החומרים ולתנור?
תשובה: בדיוק!
שאלה: באיזה גודל התבנית?
תשובה: אני עשיתי ב 28. אם תרצי עוגה יותר גבוהה תעשי בתבנית גודל 26.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- שירן דמרי: "הכנתי, ויצא פשוט נפלא! הנה תמונה פה"
- אלה אלחסוב: "וואוו מתאים למנץ' שלי עכשיו פצצות!"
- נתי פרי: "חייבת להכין, עוגה ממש ברמת ליגת אלופות!"
- מתכון: עוגת גבינה אפויה ב 5 דקות
- מתכון: עוגת גבינה פירורים פשוטה ומתוקה
- מתכון: עוגת גבינה קרה בציפוי לוטוס
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
הי,
שתי שאלות:
1. יצא לי ממש מעט ציפוי (ועשיתי את העוגה בתבנית 24 אז זה אמור להיראות יותר…) אולי צריך להוסיף עוד שמנת?
2. האם העוגה חייבת להיות לילה במקרר? או ש 2-3 שעות במקרר גם יעשו לה טוב? אולי במקפיא…?
תודה מראש,
היי הגר!
1. צריך מעט ציפוי, רק למרוח שכבה דקה על העוגה.
2. את יכולה לשים 2-3 במקפיא אם אין אפשרות לתת לה להתקרר במשך לילה שלם.
בהצלחה 🙂