מתכון עוגה גבינה אפויה ביתית טעימה ומפנקת!
מתכון באדיבות: ויקה אוסטרובסקי מ ViCake – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה אפויה ביתית טעימה
מצרכים
מתכון לעוגת גבינה:
לשכבת הבסיס:
200 גרם עוגיות
100 גרם חמאה מומסת
לשבור את העוגיות לפירורים להוסיף אליהם את החמאה המומסת , לשטח בתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ ולהכניס למקפיא את התבנית.
לחמם את התנור ל190 מעלות ולשים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת סביבה עשירה באדים.
לשכבת הגבינה:
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 9% (3 מיכלים קטנים)
200 גרם של שמנת חמוצה 15% (גביע אחד)
4 כפות של קמח או קונפלור
אופן הכנה
להקציף את החלבונים במיקסר וכאשר נוצר קצף להוסיף את הסוכר ולהקציף עד למרקם יציב ואוורירי.
לערבב באותו הזמן את החלמונים עם הגבינות , השמנת ועם הקמח.
להוסיף שליש מהקצף לתערובת עם החלמונים ולערבב ואת שאר הקצף להוסיף בקיפול לתוך תערובת החלמונים.
להוציא את התבנית עם הבסקוויטים מהתנור ולשים בה את תערוב הגבינה ולשים בתנור ל15 דקות.
לאחר 15 דקות להוריד את הטמפ' בתנור ל140 מעלות צלזיוס לעוד כ-60 דקות עד שהעוגה זהובה ,אבל עדיין רוטטת במרכז.
ציפוי:
300 גרם שמנת חמוצה (גביע וחצי)
2 כפות וחצי אבקת סוכר או סוכר
לערבב את השמנת עם הסוכר ולצפות את העוגה בציפוי ולהחזיר לתנור מכובה !!!עד שהעוגה מתקררת.
לאחר שהעוגה התקררה בתנור ,לשים את העוגה במקרר לשש שעות (עדיף יותר , ככל שהעוגה תיהיה יותר במקרר היא תהיה יותר טעימה :))
סרטון הכנה מלא
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!