חמוצים בקלי קלות – מתכון קל ומהיר לחמוצים טעימים ביותר שיוצאים פשוט מקסים וטעים אש. 

מתכון באדיבות: דבורה אוזנה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

חמוצים

מתכון: חמוצים בקלי קלות

מצרכים 

צינצנת גדולה ורחבה
שמיר 
ראש של שום
כרובית שטופה וחתוכה לפרחים 
גזר חתוך לרצועות או פרוסות מה שתבחרו
גמבות כל הצבעים לרצועות
כרוב פרוס לפרוסות מעט עבות
גיבעולי סלרי 
ועלי סלרי פילפל חריף אדום וירוק גם תחלטו את מידת החריפות אני אישית אוהבת פיקנטי
למון פרוס לפרוסות
מלח
פילפל אנגלי 
ועלי דפנה 
שלוש כוסות חומץ

אופן הכנה 

להכין את כל הירקות שיני שום קלופים שמיר שטוף ביטב ומתחילים 
בתחתית הצינצנת לשים כמה עלי דפנה פילפל אנגלי שמיר וכמה שיני שום לשים שיכבה של ירקות פרוסות לימון בדפנות או פשוט להניח אותם בין כל שיכבת ירקות ושוב להניח כמה גיבעולי דמיר בדפנות עם הפילפל החריף יש לנעוץ את הפילפל בסכין ושוב לפי מידת החריפות שאתן רוצות להגיע אפר גם לוותר לסיים למלא את הצינצנת בשיני שום פילפל אנגלי עלי דפנה שמיר ולימון למזוג את החומץ ועל כל כוס חומץ כפית מלח למלא מים עד הסוף לנער את הצינצנת ולהעמיד אותה כמה דקות הפוך לטעום ולתקן לפי הצורך להניח אותה במקום מוצל למשך יומיים שלושה זה מוכן אצלי היא ניגמרת לפני בהצלחה אשמח אם תעדכנו איך יצא לכן תודה על הסבלנות 

שאלות ותשובות

שאלה: האם יש אפשרות לעשות לפי המתכון ללא חומץ.  רק לימון ומלח?
תשובה: כן אפשרי

שאלה:  צריך מים?
תשובה:  צריך מים אחרי שהכל בתוך הצינצנת מוסיפים את המים עד כיסוי הירקות

שאלה: כמה מים להוסיף?
תשובה: כמה כוסות מים כנסות לצנצנת. ולפי מס הכוסות כפית מלח על כל כוס שהכנסת

שאלה: כשמוכן להשאיר בחוץ או במקרר?
תשובה: בחוץ במקום מוצל וכן אפשר גם במקרר אבל רק אחרי ששהו יומיים בחוץ

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!