Go Back
מתכון לחמוצים, חמוצים

חמוצים ביתיים בקלי קלות

מתכון קל ומהיר לחמוצים טעימים ביותר שיוצאים פשוט מקסים וטעים אש. 
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

צנצנת גדולה ורחבה

המצרכים

  • 1 צרור שמיר
  • 1 ראש שום
  • 1 כרובית (שטופה וחתוכה לפרחים)
  • 1 גזר (חתוך לרצועות / פרוסות )
  • 1-3 גמבות (כל הצבעים לרצועות)
  • 1 כרוב פרוס ל (פרוסות מעט עבות)
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי ח (תוכים ברוחב 3 ס"מ)
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 1 לימון (פרוס לפרוסות)
  • 3 כפיות מלח
  • פלפל אנגלי (מעט)
  • כוסות עלי דפנה (מעט)
  • 3 כוסות חומץ

אופן ההכנה

  • להכין את הירקות, שיני שום קלופים, שמיר, שטופים היטב ומתחילים.
  • בתחתית הצנצנת לשים כמה עלי דפנה פלפל אנגלי שמיר וכמה שיני שום.
  • לשים שיכבה של ירקות פרוסות לימון בדפנות או פשוט להניח אותם בין כל שכבת ירקות.
  • שוב להניח כמה גבעולי שמיר בדפנות עם הפלפל החריף יש לנעוץ את הפלפל בסכין לקבלת חריפות.
  • לסיים למלא את הצנצנת בשיני שום פלפל אנגלי עלי דפנה שמיר ולימון.
  • למזוג את החומץ ועל כל כוס חומץ כפית מלח למלא מים עד הסוף.
  • לנער את הצנצנת ולהעמיד אותה כמה דקות הפוך לטעום ולתקן לפי הצורך.
  • להניח אותה במקום מוצל למשך יומיים שלושה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.