| | | | |

גביניות שמרים משגעות

גביניות שמרים מטריפות חושים, מפנקות וטעימות שיגרמו לכם להפסיק לקנות!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4 על ידי דירוג אחד
גביניות שמרים משגעות

גביניות שמרים משגעות, מבצק שמרים עלים, גביניות מעלפות, בכלום עבודה! מתכון גביניות שלא תפסיקו להכין!

מאז שגיליתי את סודות האפייה עם בצק שמרים כל הרגלי הקנייה שלי בעולם הקולינרי השתנו לטובה!

הפעם יש לנו מתכון לגביניות שמרים מפנקות, שאי אפשר באמת להשיג במאפיות. הגביניות עשירות בגבינה איכותית, הבצק נוח לעבודה ומתקבל קריספי וטעים חווית האכילה היא לא מהעולם הזה!

המתכון קל מאוד להכנה ומאפשר לפנק את המשפחה ברמה היום־יומית! הגביניות רכות, עם מילוי קטיפתי טעים ולא צריך שיעלה חשק לאכול בשביל לזלול אותן!

גביניות שמרים משגעות
צילום: ישראלה אזולאי

למה באמת כדאי לכם: גביניות שמרים משגעות

  • כל כך טעימות שלא תמצאו כאלה באף מאפייה!
  • מתכון קל להכנה ואפשר להכין בכל רגע נתון בלי צורך לפנות לזה זמן!
  • מושלמות להגשה בבוקר, בערב או סתם כשמתחשק משהו טעים!
  • הפינוק האולטימטיבי גם למשפחה וגם לאורחים!

שורה תחתונה: ביס אחד מהגביניות וכל מה שחשבתם על עולם האפייה יתנפץ לרסיסים! טעים בטירוף!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

גביניות שמרים משגעות

גביניות שמרים משגעות

גביניות שמרים מטריפות חושים, מפנקות וטעימות שיגרמו לכם להפסיק לקנות!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 0
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
2 תבניות תנור
נייר אפיה

המצרכים

  • ½ קילו בצק שמרים (מופשר לילה במקרר)

מילוי גבינה:

  • 2 גבינות טוב טעם/גבינת כנען אחת (סה"כ 500 גרם - מפורר במזלג)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים
  • גרידת לימון (של ½ לימון)
  • 2 כפות קורנפלור
  • חמאה מומסת (20 גרם)

אופן ההכנה

  • נוציא את הבצק מהמקרר - נחתוך אותו לשני חצאים (נעבוד עם החצי הראשון, ואת השני נשאיר בינתיים בקירור).
  • נשים אותו על נייר אפיה - ונחתוך לרבועים של עשרה ס"מ.
  • במרכז כל ריבוע נשים כף גדושה מהמלית ונסגור למעטפה, - על ידי כך שמביאים את פינות הריבוע למרכז מעל המלית, ומותחים פינה על פינה, עד שנוצר לנו צורת מעטפה.
  • המילוי קצת גלוי, וזה בסדר (הוא לא נוזלי אז אין מה לדאוג).
  • מעבירים לתבנית.
  • כך עושים גם עם החצי השני שנשאר במקרר.
  • נכסה במגבת ומשאירים להתפחה של 60 דקות.
  • מחממים תנור ל190 מעלות.
  • אחרי 60 דקות של התפחה - מורחים עם ביצה מעורבבת עם כף מים.
  • מכניסים לתנור לאפייה עד להזהבה למעלה, וגם בתחתית.
  • זה בערך עשרים דקות, חשוב מאוד להשגיח שלא יישרף.
  • לצנן, ולפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
גביניות שמרים משגעות
צילום: אורלי בן דוד

"גביניות מדהימות!"
אורלי בן דוד

גביניות שמרים משגעות
צילום: אריאלה גולדמן

"גביניות מעלפות וממכרות!"
אריאלה גולדמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

גביניות שמרים משגעות

חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!

 

מקור: ישראלה אזולאי‏

Similar Posts

5 Comments

    1. היי לי, בבקשה תחליפים אפשריים:
      2 כפות שמן + 2 כפות מים.
      4 כפות טחינה גולמית.
      4 כפות חמאת בוטנים/חמאת אגוזים/חמאת שקדים.
      1/4 כוס רסק תפוחים.
      1/4 כוס בננה מרוסקת (קחו בחשבון שיש טעם לוואי של בננה).
      2 כפות זרעי פשתן/זרעי צ'יה טחונים + 2 כפות מים.
      מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון ❤️

  1. שלום.
    אודה לקבלת מתכון להכנת הבצק לאלו שאינם מעוניינים בקניית בצק מוכן.
    תודה מראש!

4 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements