מתכון דג סלמון אפוי בתנור – מעולם לא אהבתי סלמון, אבל אחרי מתכון שקיבלתי מאחד האלופים, פשוט התמכרתי .
מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה.
מצרכים – דג סלמון אפוי בתנור
דג סלמון טרי פרוס
עלי טימין טריים
רוטב צ׳ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח ים
שמן זית
אופן הכנה – דג סלמון אפוי בתנור
1. קודם כל, מנקים את הסלמון טוב, סוחטים על הסלמון לימון ומלח, שוטפים במים אחרי 30 דקות.
- 2. בקערה גדולה, מערבבים שמן זית יחד עם רוטב צ׳ילי מתוק, פלפל שחור גרוס, מלח ים,עלי טימין טריים.
- 3. לעסות את הסלמון המרינדה, מעבירים לתנור בחום 200 מעלות ואופים 25 דקות בדיוק. חשוב להשאיר את התבנית ללא מכסה, כך שהדג יהיה גלוי.
- 4. בודקים אם הדג מוכן כשנועצים בו מזלג והוא מתפרק.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!