חברים יקרים זה הקינוח הבא עבורכם, מתכון כנאפה ביתית עם פיסטוקים מכינים את זה כבר שנים. זה מתכון אליפות קל להכנה! יוצא מדהים ויותר טעים מהקנוי באחריות.
באדיבות: Hanny Kenzie .
מצרכים – כנאפה ביתית עם פיסטוקים
400 גר איטריות קדאיף
180 גר חמאה מומסת
למילוי:
מיכל וחצי (1 1/2) ריקוטה פרסקה
2 כפות אבקת סוכר
1 גרידת לימון
לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 כף מי ורדים או מי זוהר
לקישוט:
50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים
אופן הכנה – כנאפה ביתית עם פיסטוקים
1. להכנת הסירופ: להרתיח מים סוכר בסיר קטן. להביא לרתיחה ולבשל במשך כ- 5 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. להוסיף מי ורדים או מי זוהר ולקרר.
2. להכנת המלית: לערבב היטב ריקוטה יחד עם אבקת סוכר וגרידת לימון אחת.
3. להכנת הכנאפה: להפריד את איטריות הקדאיף. בקערה גדולה להוסיף את החמאה המומסת ולפתוח את האיטריות בידיים עד שכולן מצופות בחמאה.
4. לשטח ולהדק חצי מהתערובת באופן שווה במחבת קוטר 26 עם ציפוי מונע הדבקות. מורחים את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה בעזרת גב של כף ולכסות בשאר האיטריות. לחמם על להבה נמוכה-בינונית 10 דקות עד הזהבה.
5. לכסות את המחבת בצלחת גדולה ולהפוף עליה את הכנאפה. להחזיר את הכנאפה בזהירות למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ולטגן עד שהכנאפה זהובה.
6. ליצוק את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ולפזר פיסטוקים קלויים.
שאלות ותשובות
שאלה: אין צורך להרתיח את האטריות??
תשובה: לא מרתיחים איטריות קדאיף.
שאלה: מה אפשר במקום ריקוטה פרסקה במה אפשר להמיר אם בכלל?
תשובה: אפשר להשתמש בגליל פרומעז גבינת עיזים למי שאוהבת,אני מעדיפה טעם ניטרלי שלא ישתלט לי על הכנאפה.
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
אפשר להכין יום מראש? כמה זמן נשמר?
היי רינת,
אפשר בהחלט להכין יום לפני אבל מומלץ מאוד מאוד לאכול טרי איך שהיא יוצאת מהמחבת.
היא יכולה להישמר עד יומיים במצב טוב.
בהצלחה 🙂