מאפים ולחמים

חלה לשבת – איך להכין חלה בעשרות צורות שונות ומפתיעות !

חלה לשבת – בצק אליפות לחלות הכי טעימות. חלות רכות ומושלמות לשבת!
מתכון כולל סרטון קליעה להמון צורות שונות של חלות שישאירו אותכם עם פה פעור! רוצו להכין.

תודה ענקית ל סוניה סאני בן הרוש  על המתכון 

חלות לשבת קלות להכנה

מצרכים – חלה לשבת 

הכמויות הן ל-2 קילו קמח (להכין קילו פשוט לחלק את הכמויות ל-2)
לגבי המים במתכון של קילו,תשימו חצי כוס עם השמרים והסוכר ולבצק להתחיל עם שתי כוסות ולהוסיף בהדרגה במידת הצורך.

  • 2 קילו קמח מנופה
    4 כפות שמרים יבשים
    1 שקית משפר אפייה או שקית א.אפייה
    8 כפות סוכר
    2 כפות מלח
    2 ביצים
    1 כוס שמן
    5 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה קרה)
    + 1 כוס מים פושרים ששמים יחד עם השמרים והסוכר(סה”כ 6 כוסות מים בכוס חד פעמי לשתיה קרה).
  • למי שאין משפר אפייה ניתן לשים שקית א.אפייה- זה שומר על טריות החלות (טיפ של אורה ארגוב).
  • **מי שלא אוהבת חלות קצת מתוקות אפשר להפחית סוכר ולשים 6 כפות במקום 8
  • אם מכינים במיקסר להיזהר את המים כד בדרך כלל תצטרכו לפחות מים מלישה ידנית.
  • תמיד  מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך את הכוס האחרונה.
  • לערבב ולמרוח על החלות:
    1 ביצה
    1 כפית מים
    1 כפית סוכר

אופן הכנה  – חלה לשבת 

לפי הרבנית ענת בן ארי:
לחמם תנור מראש ל 180 מעלות טורבו

  • בקערה גדולה שמים:.
    4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 1 כוס מים פושרים..
    – לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה,שקית משפר אפיה או שקית א.אפייה מה שיש בבית
    – נעשה עכשיו בקמח גומה קטנה בקמח ונשים שם 2 כפות מלח ואז נכסה בעזרת הקמח את המלח ונוסיף את הביצים.
    – שלב הבא נוסיף 4 וחצי כוסות מים בבת אחת(כוס חד פעמי לשתיה קרה)
    – מתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי כוס שנותרה לפי הצורך וכמובן ממשיכים ללוש את הבצק.
    – כמויות המים משתנים בהתאם לסוג הקמח לכן כל אחת תשים את הכמות המתאימה, לאט לאט ובהדרגה.
    – לאחר שמקבלים עיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים בלישה במשך כ 8 דקות נוספות עד שהבצק אחיד חלק ויפה..
    – מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה..
  • לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, משמנים את הבצק גם מלמעלה עם ידיים משומנות.
    – לכסות ולהתפיח במשך כ 50 דקות ביום חמים או עד  שרואים שהנפח כפול מה שהיה.
    – לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות..
    – מקמחים משטח קלות ומעבירים את הבצק
    – מתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם..
    – אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מבפנים..
    – מניחים את הבצק בצורה שבחרנו והכנו בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שוב ל 20 דקות ..
    – מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום אם רוצים או גרעינים אחרים..
    – מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד שמזהיב ומקבל צבע יפה מכל הכיוונים
    – על מנת שיהיו רכות לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת.
    – אני מקפיאה את החלות שנשארו לאחר ארוחת הערב ומוציאה להפשרה בשבת בבוקר ועד לארוחת הצהריים הם כמו חדשים..#### סרטון קליעה לכל מיני צורות נמצא למטה.

 

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

חלה לשבת קלה להכנה

סרטון קליעה לכל מיני צורות: חלה לשבת –

חלק 1:

 

חלק 2:

 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

אנשים מחפשים גם :

חלות לשבת רכות

חלות לשבת ניקי

חלה לשבת ללא ביצים

איך עושים חלות לשבת

חלה לשבת מקמח שמרים

חלות לשבת 2 קילו

חלה מתוקה לשבת ניקי

חלה ללא שמרים

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close