לחמם תנור מראש ל 180 מעלות טורבו
בקערה גדולה שמים 4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 1 כוס מים פושרים.
לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה, שקית משפר אפיה/שקית א.אפייה.
נעשה בקמח גומה קטנה בקמח ונשים שם 2 כפות מלח ואז נכסה בעזרת הקמח את המלח ונוסיף את הביצים.
נוסיף 4 וחצי כוסות מים בבת אחת.
מתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי כוס שנותרה לפי הצורך וכמובן ממשיכים ללוש את הבצק.
כמויות המים משתנים בהתאם לסוג הקמח לכן כל אחת תשים את הכמות המתאימה, לאט לאט ובהדרגה.
לאחר שמקבלים עיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים בלישה במשך כ 8 דקות נוספות עד שהבצק אחיד חלק ויפה.
מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה.
לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, משמנים את הבצק גם מלמעלה עם ידיים משומנות.
לכסות ולהתפיח במשך כ 50 דקות ביום חמים או עד שרואים שהנפח כפול מה שהיה.
לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האוויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות.
מקמחים משטח קלות ומעבירים את הבצק.
מתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם.
אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מבפנים.
מניחים את הבצק בצורה שבחרנו והכנו בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שוב ל 20 דקות.
מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום אם רוצים או גרעינים אחרים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד שמזהיב ומקבל צבע יפה מכל הכיוונים.
על מנת שיהיו רכות לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת.