Go Back
חלה מתוקה מושלמת

חלה מתוקה מושלמת קלה להכנה

מתכון כולל סרטון קליעה להמון צורות שונות של חלות שישאירו אתכם עם פה פעור! רוצו להכין.
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה
תבנית בינונית לתנור

המצרכים

  • 2 קילו קמח מנופה
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה/שקית אבקת אפייה
  • 8 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 5 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה קרה)
  • 1 כוס מים פושרים (ששמים יחד עם השמרים והסוכר - סה"כ 6 כוסות מים בכוס חד פעמי לשתייה קרה.)

למריחה על החלות:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית מים
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • לחמם תנור מראש ל 180 מעלות טורבו
  • בקערה גדולה שמים 4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 1 כוס מים פושרים.
  • לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה, שקית משפר אפיה/שקית א.אפייה.
  • נעשה בקמח גומה קטנה בקמח ונשים שם 2 כפות מלח ואז נכסה בעזרת הקמח את המלח ונוסיף את הביצים.
  • נוסיף 4 וחצי כוסות מים בבת אחת.
  • מתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי כוס שנותרה לפי הצורך וכמובן ממשיכים ללוש את הבצק.
  • כמויות המים משתנים בהתאם לסוג הקמח לכן כל אחת תשים את הכמות המתאימה, לאט לאט ובהדרגה.
  • לאחר שמקבלים עיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים בלישה במשך כ 8 דקות נוספות עד שהבצק אחיד חלק ויפה.
  • מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה.
  • לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, משמנים את הבצק גם מלמעלה עם ידיים משומנות.
  • לכסות ולהתפיח במשך כ 50 דקות ביום חמים או עד  שרואים שהנפח כפול מה שהיה.
  • לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האוויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות.
  • מקמחים משטח קלות ומעבירים את הבצק.
  • מתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם.
  • אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מבפנים.
  • מניחים את הבצק בצורה שבחרנו והכנו בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שוב ל 20 דקות.
  • מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום אם רוצים או גרעינים אחרים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד שמזהיב ומקבל צבע יפה מכל הכיוונים.
  • על מנת שיהיו רכות לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת.

הערות וטיפים

הכמויות הן ל-2 קילו קמח (להכנת קילו פשוט לחלק את הכמויות ל-2).
לגבי המים במתכון של קילו, תשימו חצי כוס עם השמרים והסוכר ולבצק להתחיל עם שתי כוסות ולהוסיף בהדרגה במידת הצורך.
למי שאין משפר אפייה ניתן לשים שקית א. אפייה- זה שומר על טריות החלות (טיפ של אורה ארגוב).
מי שלא אוהבת חלות קצת מתוקות אפשר להפחית סוכר ולשים 6 כפות במקום 8.
אם מכינים במיקסר להיזהר עם המים כי בדרך כלל תצטרכו לפחות מים מלישה ידנית.
תמיד  מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך את הכוס האחרונה.
אני מקפיאה את החלות שנשארו לאחר ארוחת הערב ומוציאה להפשרה בשבת בבוקר ועד לארוחת הצהריים הם כמו חדשים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.