עוגת שוקולית וקוקוס בחושה –
אין לכם מושג מכלום במטבח? יש לכם 5 דקות ?
בבקשה בשבילכם מתכון לעוגה רכה נימוחה וטעימה בטירוף ומומלצת למתחילים.
שופכים הכל באותה קערה, טורפים ידנית ולתנור!
עוגה של מאה אחוז הצלחה.שמכינים מהר ומחסלים בהתאם.
תודה ענקית ל שפרה אזולאי על המתכון
מצרכים ואופן הכנה – עוגת שוקולית וקוקוס בחושה –
קערה בינונית:
1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קוקוס
1 אבקת אפיה
לערבב הכל ידנית, ליצור גומה ולהוסיף את הנוזלים:
4 ביצים, 1 כוס שמן, 3/4 כוס מיץ ענבים תירוש או כל נוזל אחר שאוהבים
לערבב במטרפה ידנית עד לאיחוד
לשמן במרגרינה שתי תבניות אינגליש קייק מקרטון או תבנית 24
לצקת את הבלילה לתבנית / לתבניות ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות
במידה ונאפה בתבנית קרטון בחד פעמי אלומיניום זמן האפייה מתארך בעוד 5-10 דקות (סה"כ יוצא 40-45 דקות)
ציפוי:
להמיס במיקרו 1/2 מיכל קצפת צמחית (או מתוקה לחלבי) עם 100 גרם שוקולד מריר לקרם אחיד ומבריק
לצקת על העוגה, לקרר מעט ואם רוצים מפזרים קוקוס
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
ת: השתמשתי בכוס אונברסלית. אפשר גם חד פעמי חמה
.
ש: חייב קוקוס?
ת: לא חייב קוקוס אפשר שקדים טחונים או לא לשים כלום רק תוסיפי רבע כוס קמח בהצלחה ויום מקסים.
ש: אפשר במקום תירוש מיץ תפוזים?
ת: כן בהחלט אפשר חלב אמרתי כל נוזל באותו יחס בהצלחה. כמובן לשאלתך גם תפוזים
.
ש: אפשר לשמן תבנית עם שמן במקום מרגרינה?
ת: כן המרגרינה או חמאה יעילים יותר
.
ש: ש אפשרות לוותר על הקוקוס בתוך העוגה ?
ת: בהחלט תוסיפי רבע כוס קמח
.
ש: הבלילה אמורה להיות רטובה או סמיכה ?
ת: באמצע
תמונות ותגובות מהגולשים: עוגת שוקולית וקוקוס בחושה –
- דנה קורקוס: "נדירה!! יצא לי פצצה."
- מרגלית עזרן: "שפרה הכנתי בשבת יצאה מעולה הכפלתי כמויות!"
- נופר חגג: "הכנתי אותה מושלמתתת!!! עם מים , וגנאש פררו רושר?"
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם:
באיזה תבנית השתמשת ?
שתי תבניות אינגליש קייק מקרטון או תבנית 24