|
עוואמה – סופגניות קטנטנות בסירופ מעלף 
אחד הקינוחים השווים שתוכלו להכין, במיוחד בחג בחנוכה.
מתכון קל להכנה וממכר! צריך להיזהר. כי אי אפשר להפסיק. זה טעים!!

 
מתכון באדיבות: אמירה זידאן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוואמה – סופגניות קטנטנות בסירופ מעלף

מצרכים 

כוס חד פעמית לשתייה קרה 
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 כף סוכר
3 כפות קרונפלור
1 כף פודינג וניל
1 גביע שמנת חמוצה קטן
1 וחצי כוס מים
חצי כוס חלב
להכנת הסירופ:
1 קילו סוכר עם אחד ליטר מים 


אופן הכנה 

  • לערבב את כל המרכיבים היטב.
  • נוצרת עיסה, אותה להתפיח למשך כרבע שעה
  • אחר כך להכניס לשקית זילוף ולהתחיל לטגן כמו בסרטון למטה
  • יש לטגן בשני סבבים לאחר מכן להכניס לסירופ (הסבר למטה)
  • נכין את הסירופ וניתן לו להתקרר
  • להכניס את העוואמה כשהיא חמה לסירופ ולהוציא.

 

שאלות ותשובות

שאלה: אלה בעצם סופגניות קטנות?
תשובה: סוג של….הטעם שונה עם הסירופ.

שאלה: למה מטגנים פעמיים?
תשובה: שמטגנים פעם ראשונה עושים טיגון פעם שנייה ורק אחר כך להכניס לסירופ, זאת בכדי שיהיה קריספי לאחר שמרטיבים בסירופ.

שאלה: הכוונה לשמנת חמוצה את הגדולה 200 גרם או הקטנות שבאות ברביעיות?
תשובה: השמנת הקטנה.

שאלה: חייב 1 קילו סוכר?
תשובה:  לא מחייב, אפשר חצי כמות או אפילו רבע.  זה כדי לטבול בסירופ אחרי טיגון.

 
עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

3 Comments

    1. להמיר באותה כמות של מים ולהכין בלי השמנת. לחלופין אפשר להכין ממתכון עוואמה שהוא כבר פרווה כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements