אחד הקינוחים השווים שתוכלו להכין, במיוחד בחג בחנוכה.
מתכון קל להכנה וממכר! צריך להיזהר. כי אי אפשר להפסיק. זה טעים!!
מתכון באדיבות: אמירה זידאן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוואמה – סופגניות קטנטנות בסירופ מעלף
מצרכים
כוס חד פעמית לשתייה קרה
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 כף סוכר
3 כפות קרונפלור
1 כף פודינג וניל
1 גביע שמנת חמוצה קטן
1 וחצי כוס מים
חצי כוס חלב
להכנת הסירופ:
1 קילו סוכר עם אחד ליטר מים
אופן הכנה
- לערבב את כל המרכיבים היטב.
- נוצרת עיסה, אותה להתפיח למשך כרבע שעה
- אחר כך להכניס לשקית זילוף ולהתחיל לטגן כמו בסרטון למטה
- יש לטגן בשני סבבים לאחר מכן להכניס לסירופ (הסבר למטה)
- נכין את הסירופ וניתן לו להתקרר
- להכניס את העוואמה כשהיא חמה לסירופ ולהוציא.
שאלות ותשובות
שאלה: אלה בעצם סופגניות קטנות?
תשובה: סוג של….הטעם שונה עם הסירופ.
שאלה: למה מטגנים פעמיים?
תשובה: שמטגנים פעם ראשונה עושים טיגון פעם שנייה ורק אחר כך להכניס לסירופ, זאת בכדי שיהיה קריספי לאחר שמרטיבים בסירופ.
שאלה: הכוונה לשמנת חמוצה את הגדולה 200 גרם או הקטנות שבאות ברביעיות?
תשובה: השמנת הקטנה.
שאלה: חייב 1 קילו סוכר?
תשובה: לא מחייב, אפשר חצי כמות או אפילו רבע. זה כדי לטבול בסירופ אחרי טיגון.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: ספינג' אוורירי אוריגינל
- מתכון: סופגניות מושלמות לכל השנה
- מתכון: סופגניות ממולאות קרם
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
טעים בטירוף
למתכון פרווה במה ניתןלהמיר את השמנת והחלב ואיזה כמויות ?
להמיר באותה כמות של מים ולהכין בלי השמנת. לחלופין אפשר להכין ממתכון עוואמה שהוא כבר פרווה כאן