גלידה

קסטה שוקו וניל, קסטה אוראו וקסטה פיסטוק

קסטה זה קיץ וקיץ זה קסטה – בדיוק בגלל הזו אנחנו מביאים לכם היום מתכון לשלוש קסטות גלידה ביתיות מושלמות שיעשו לכם את הקיץ.

קסטה שוקו וניל קלאסית בשני טעמים מושלמים, קסטה בטעם עוגיות אוראו האהובות על כולם, וקסטה בטעם פיסטוק שאין כמוהו! קיץ מרענן עם קסטה ביתית זה פשוט שלמות. במיוחד כשזה מתכון כל כך פשוט וקל. רוצו להכין.

מתכון באדיבות: אתי ממן  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

קסטה שוקו וניל
קסטה שוקו וניל

מתכון: קסטה שוקו וניל

מצרכים ואופן הכנה לקסטה שוקו וניל

500 גרם בסקויט קסטה

לגלידה בטעם וניל:
500 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן

לגלידה בטעם שוקולד:
500 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד חלב

  • להכנת גלידה וניל – להמיס את השוקולד הלבן, עם 250ג שמנת מתוקה, לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ומאוחדת, ולהכניס לקירור למשך שעה.
  • להקציף 250 גרם שמנת מתוקה, נוסיף לשוקולד ונערבב
  • נניח תבנית נירוסטה מרובעת על תבנית תנור שריפדנו בנייר כסף ומעליו נייר אפייה
  • נסדר שקף מסביב ושיהיה צמוד לדופן ואז יותר קל להוציא
  • נסדר שכבת ביסקוויט קסטה ואז יוצקים לתבנית ומכניסים להקפאה למשך שעה אחת.

 

  • להכנת גלידה שוקו– להמיס את השוקולד חלב, עם 250ג שמנת מתוקה, לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ומאוחדת, ולהכניס לקירור למשך שעה.
  • להקציף 250 גרם שמנת מתוקה, נוסיף לשוקולד ונערבב
  • יוצקים על גלידת הוניל ולהקפיא 30 דקות
  • לסדר שכבת ביסקוויט קסטה נוספת ומכניסים להקפאה למשך לילה.
  • נחלץ את הגלידה מהתבנית, נסיר את השקף ונחתוך לצורת קסטות.
  • בתיאבון ובהצלחה!


מתכון: קסטה עוגיות

מצרכים ואופן הכנה לקסטה עוגיות

1 חבילה בסקוויט קסטה
שתי קופסאות שמנת מתוקה (סך הכל 500 מ”ל)
300 גרם שוקולד לבן
5 יחידות עוגיות אוראו

  • נרתיח במיקרוגל 1 שמנת מתוקה
  • נשבור לקוביות את השוקולד לבן
  • נשפוך את השמנת ונערבב עד שמקבלים תערובת חלקה, ואז מכניסים למקרר שעה.
  • נקציף 1 שמנת מתוקה, נערבבים עם השוקולד (נמצא במקרר).
  • עכשיו נטחן את עוגיות האוראו ונערבב.
  • נסדר בסקוויטים קסטה בתבנית אלומיניום גדולה
  • ליצוק את התערובת ולהקפיא למשך שעה
  • נסדר שכבה נוספת של בסקוויטים ונקפיא לילה שלם.
  • מומלץ להשתמש בתבנית רינג מרובעת (כדי לקבל קווים סימטריים בגלידה).
  • לחתוך ולזלול. בתיאבון!

קסטה שוקו וניל

מצרכים ואופן הכנה לקסטה פיסטוק

1 חבילה בסקוויט קסטה (15 קסטות)
שתי קופסאות שמנת מתוקה (סך הכל 500 מ”ל)
300 גרם שוקולד לבן
2 כפות מוס פיסטוק
חצי כפית תמצית בטעם פיסטוק
חצי כוס פיסטוקים גרוסים

  • ממיסים שוקולד עם 250 גרם שמנת מתוקה
  • מכניסים למקרר למשך שעה
  • מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה עם מוס פיסטוק לקצפת רכה, מוסיפים את השוקולד שנמצא במקרר
  • מוסיפים פיסטוקים ותמצית פיסטוק ומערבבים
  • מסדרים ביסקוויט קסטה בתבנית מרובעת
  • יוצקים את הבלילה ומקפיאים למשך חצי שעה להתייצבות, מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים ומקפיאים למשך לילה
  • מחלצים את הקסטות מהתבנית, חותכים לפי סימון הביסקוויט ומתענגים מטעם מושלם!
  • מומלץ להשתמש בתבנית רינג מרובעת (כדי לקבל קווים סימטריים בגלידה).
  • לחתוך ולזלול. בתיאבון!

קסטה פיסטוק

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר את המתכון של הקסטה בננה שוקו?
תשובה: בבקשה מתכון בלחיצה פה

שאלה: את הקצפת צריך להקציף למרקם יוגורט?
תשובה: אכן כן

שאלה: אפשר לדעת מה גודל התבנית?
תשובה: 27×24

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker