עוגת גבינה לפסח – המלכה בשמלה לבנה, עוגת גבינה קלאסית, אוורירית,עשירה וטעימה ביותר, בול מה שאתם צריכים לפסח!!
עוגת גבינה אפוייה,רכה ונימוחה – שתגרוף מחמאות בארוחת החג!
תודה ענקית למרגלית טולדנו על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.
מצרכים –
7 ביצים גודל L.
כוס סוכר=200 גרם.
1 חבילת סוכר וניל=10 גרם.
1 1/2 כפות =15 גרם קמח תופח רגיל/ולפסח קמח תופח כשר לפסח
4 כפות=40 גרם קורנפלור.
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל.
1/4 כוס שמן קנולה= 60 מ"ל.
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן.
500 גרם גבינת שמנת במשקל של נפוליאון בטעם טבעי 28% שומן.
אופן הכנה –
לחמם תנור ל 200 מעלות
- לעטוף בנייר כסף את תחתית התבנית כדי למנוע חדירת מים לתבנית.
- שיהיה מסביב תבנית אפייה 1 ס"מ גובה של מים.
לעבוד עם שתי קערות:
- קערה א'
להקציף 7 חלבונים (הלבנים) עם חצי כוס סוכר פלוס סוכר וניל עד לקצף גמיש אך לא נוקשה. - קערה ב'
להקציף את 1/4 כוס הסוכר עם החלמונים (הצהובים) עד קבלת קצף תפוח ואז להוסיף את השמן עד שנטמע בתוכו. - ואז לערבל במיקסר את שאר החומרים עד לאיחוד.
- להפסיק את המיקסר ואז לקפל את קצף החלבונים ב3 פעמים לקערה ב'.
- להניח את התערובת בתבנית .
- ואת התבנית בתוך סיר גדול יותר מהתבנית העגולה עם 1 ס"מ גובה מים ולהניח על רשת התנור.
חשוב מאד!!!! במסילה הכי נמוכה של התנור. - 5 דקות אפיה 200 מעלות אפייה רגילה לא טורבו.
- ועוד שעה וחצי על 150 מעלות או עד שהעוגה מתייצבת.
- ולצנן עם דלת מעט פתוחה את העוגה.
- ורק למחרת לאכול את העוגה.
- לציפוי:
2 מיכלים שמנת מתוקה +חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל פלוס חצי כוס חלב.
להקציף לקצב יציב ולצפות..
ניתן לקשט עם תות שדה מעל או שוקולדים או כל מה שרוצים !!
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
#שאלות ותשובות:
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
עוגת גבינה גבוהה במיוחד
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה
עוגת גבינה כמו בקונדיטוריה קרין גורן
עוגת גבינה אפויה גבוהה כמו בקונדיטוריה
אמהות מבשלות ביחד עוגת גבינה
עוגת גבינה בסיר ג'חנון
עוגת גבינה אוורירית וגבוהה