|

המתכון הזה לעוגת הגבינה הקלאסית הוא אחד הקינוחים הטובים ביותר אי פעם, עשיר ומלא טעם. כמעט בלתי אפשרי להסתפק בפרוסה אחת.
קרדיט לאתר homecookingadventure
תורגם ע״י צוות האתר. 

עוגת גבינה קלאסית מדהימה


 

מצרכים – עוגת גבינה קלאסית מדהימה

(ל- 10-12 פרוסות) :
לבסיס העוגה והתחתית:

  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם ביסקוויטים או קרקרים

למלית עוגת הגבינה:

  • 1 ק"ג גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 240 גרם שמנת חמוצה (1 כוס)
  • 1 כפית וניל (5 גרם)
  • 5 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • קורט מלח
  • 1 כף קורנפלור (כ- 8 גרם)
  • 1 גרידת לימון



אופן הכנה – עוגת גבינה קלאסית מדהימה
לחמם תנור ל 180 מעלות

  1. מכינים את התחתית : מחממים תנור מראש ל 180 מעלות. בעזרת מעבד מזון מרסקים לפירורים את הביסקוויטים או הקרקרים. מוסיפים את החמאה המומסת לפירורים. וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית קפיצית (26 ס"מ) ומשטחים בעזרת כף או מרית (מומלת להשתמש בתבנית עם בסיס נשלף). אופים במשך כ 13-15 דקות. מניחים בצד וותנים לה להתקרר לחלוטין.
  2. מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות.
  3. מכינים את מלית עוגת הגבינה : בקערה גדולה מערבבים את גבינת השמנת עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים סוכר, קורנפלור ומלח ומערבבים שוב עד שהכל משולב והתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, ומערבבים עד שכל ביצה נטמעת לפני שמוסיפים את הבאה. אחר כך, מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון ושמנת חמוצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. (מומלץ לא לערבב את הבלילה יותר מידי).
  5. וצקים את תערובת מלית הגבינה על גבי תחתית העוגה שמוכנה כבר ומורחים בעזרת כף.
  6. מכניסים לתנור ואופים כ 45-55 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה במשך כשעה בתנור.
  7. מוציאים את העוגה מהתבנית הקפיצית. מצננים היטב בטמפרטורת החדר. ומכניסים אותה למקרר במשך לילה שלם.
  8. מקשטים עם הפירות האוהבים עלכים או עם אבקת סוכר ומגישים. בתיאבון!

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂



הנה הסרטון המלא לאופן הכנה לעוגת הגבינה הקלאסית צעד אחר צעד:
 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *