ארוחות צהרייםבשרתוספות

מרק דושפרה קל להכנה

לכל עדה יש את הכיסונים שלה ולבוכרים יש את הדושפרה, כיסוי בשר המבושלים בדרך כלל בסיר עם מרק ירקות. אולי עבור כלל הציבור המאכל לא כל כך מוכר, אבל בכל בית בוכרי זה בדיוק הטעם של הבית, וכל ביס או לגימה ממרק הירקות המתלווה אליו מלא בזכרונות ילדות נעימים. אצלנו בבית המאכל היה מזוהה בעיקר עם ראש השנה אבל כמובן שהוא מתאים לכל ארוחה, במיוחד בימי החורף הקרים. אך הפעם בחרנו בהגשה פשוטה ללא מרק ירקות על מנת שתוכלו להתרכז בטעם הנהדר של הדושפרה.

 

מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מרק דושפרה קל להכנה

מצרכים 

לצורך הכנת הבצק:

½ ק“ג קמח
1 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות שמן
190 מ“ל מים (¾ כוס)

להכנת המילוי:

2 בצלים
חופן פטרוזיליה
½ ק“ג בשר טחון
100 גרם שומן כבש קצוץ דק
כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנה 

לצורך הכנת הבצק נערבב את כל המצרכים ונלוש היטב. מומלץ לעשות זאת במיקסר. לשים שלוש פעם אחת, משאירים לנוח חצי שעה, ואז לשים שוב, משאירים לנוח חצי, שעה. ושוב לשים בפעם השלישית ומשאירים לנוח 20 דקות. בין הלישות יש לכסות בניילון. במידה והבצק יבש מידי תוכלו להוסיף מעט מים,אך ברמת העיקרון זה צריך להיות בצק קצת קשה.

להכנת המילוי, נקצוץ את הבצל ונטגן עד להזהבה. לאחר מכן נוסיף פטרוזיליה קצוצה ואת שאר המצרכים. תוך כדי טיגון יש להיעזר במזלג על מנת לפורר את הבשר. יש להמשיך בטיגון עד להיעלמות הנוזלים. לאחר מכן ניתן לתערובות להתקרר.

כאשר המילוי מוכן ניקח את הבצק ונחלק אותו ל 4. נרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק. באמצעות כוס נקרוץ עיגולים מהבצק. בכל חתיכת בצק נניח כפית מהבשר במרכז, נקפל לחצי ונאחד את הקצוות בעזרת האצבעות. את הכיסונים שקיבלנו נניח על מגש מקומח.

נרתיח מים בסיר ונוסיף כפית מלח ו 3 כפות שמן. את הדושפרה נכניס פנימה רק כאשר המים רותחים. יש לבשל עד שהכיסונים צפים, מדובר בבישול מהיר של כשלושים שניות. בשלו את הדושפרה במנות של 8-10 יחידות כל פעם.

את הכיסונים נגיש בתוספת פלפל שחור וצידם קערית רוטב פשוט אותו נכין ממיץ לימון סחוט ו 2 שיני שום קצוצות היטב.

תהנו!

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר מילוי לא בשרי?
תשובה: אפשר עם פטריות, פירה ובצל מטוגן.

שאלה: לדעתי עושים עם בשר חיי לא מטוגן בדרך כלל, לא?
תשובה:  נכון מאוד, עושים עם בשר חי אבל מאחר והבישול הוא מאד קצר ממש כמה דקות בודדות עד שהם צפים ומוכנים, לדעתי ובמשפחתי מרגישים שהבשר לא מבושל ולא טעים לנו. לכן אני מכינה מראש את הבשר ומבשלת אותו.

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך
Close
Back to top button
Close
Close