Go Back
מרק דושפרה קל להכנה

דושפרה בוכרי כמו של סבתא

כיסוני בשר מהמטבח הבוכרי, דושפרה. מתכון פשוט למרק עשיר במיוחד.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
מחבת
סיר בישול

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • ¾ כוס מים

למילוי:

  • 2 בצלים
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • ½ קילו בשר טחון
  • שומן כבש (100 גרם - קצוץ דק )
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נערבב את כל המצרכים של הבצק ונלוש היטב. מומלץ לעשות זאת במיקסר.
  • לשים שלוש פעם אחת, משאירים לנוח חצי שעה, ואז לשים שוב, משאירים לנוח חצי, שעה. ושוב לשים בפעם השלישית ומשאירים לנוח 20 דקות.
  • בין הלישות יש לכסות בניילון. במידה והבצק יבש מידי תוכלו להוסיף מעט מים, אך ברמת העיקרון זה צריך להיות בצק קצת קשה.

להכנת המילוי:

  • נקצוץ את הבצל ונטגן עד להזהבה. לאחר מכן נוסיף פטרוזיליה קצוצה ואת שאר המצרכים.
  • תוך כדי טיגון יש להיעזר במזלג על מנת לפורר את הבשר. יש להמשיך בטיגון עד להיעלמות הנוזלים, לאחר מכן ניתן לתערובות להתקרר.
  • כאשר המילוי מוכן ניקח את הבצק ונחלק אותו ל 4. נרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק.
  • באמצעות כוס נקרוץ עיגולים מהבצק. בכל חתיכת בצק נניח כפית מהבשר במרכז, נקפל לחצי ונאחד את הקצוות בעזרת האצבעות.
  • את הכיסונים שקיבלנו נניח על מגש מקומח.
  • נרתיח מים בסיר ונוסיף כפית מלח ו 3 כפות שמן ואת הדושפרה נכניס פנימה רק כאשר המים רותחים.
  • יש לבשל עד שהכיסונים צפים, מדובר בבישול מהיר של כשלושים שניות.
  • בשלו את הדושפרה במנות של 8-10 יחידות כל פעם.
  • את הכיסונים נגיש בתוספת פלפל שחור ולצידם קערית רוטב פשוט אותו נכין ממיץ לימון סחוט ו 2 שיני שום קצוצות היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.