עוגת גבינה אפויה חלומית
מתכון עוגה גבינה אפויה ביתית מפנקת שבסופו של דבר היא טעימה ולא ממש קשה להכנה. חובה לנסות.
מתכון באדיבות: טלי רויטל יעקב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה אפויה חלומית
מצרכים
שבע ביצים מופרדות (גם 6 זה בסדר)
750 גרם גבינה לבנה (אישית השתמשתי ב3 גביעים קטנים של 5%)
חבילת אינסטנט פודינג וניל
1/4 קרטון שמנת מתוקה ( 2 כפות נכבדות)/
ארבע כפות גדושות קורנפלור.
פקק תמצית וניל
כוס סוכר
אופן הכנה
- נכניס לקערה את הגבינה והחלמונים ונערבב. לזה נוסיף תמצית וניל, אינסטנט פודינג, קורנפלור ושמנת מתוקה ונערבב הכל ביחד בעדינות בתנועות קיפול.
- במערבל נקציף את החלבונים עם כוס סוכר. (נוסיף את הסוכר בכמה פעמים לא בבת אחת. ואת הסוכר להכניס רק שנוצר קצת בועות ולא מהתחלה).
- נכניס את הקצף לקערה עם הגבינות….כל פעם שליש מהכמות ונקפל….כשהכל הופך בלילה אחת לשמן תבנית ונשפוך את הבלילה. אני רק מיישרת עם מרית מלמעלה בעדינות.
- נשים מים חמים בתבנית של תנור שחורה ונניח את התבנית עם הבלילה בתוך התבנית עם המים.
- נאפה 10 דקות ראשונות 200 מעלות כשלמעלה משחים טיפה ואז עוד שעה בחום 160 מעלות.
- אחרי האפייה נשאיר בתנור סגור כחצי שעה בלי לפתוח! אחר כך נניח שעה על השיש וכמה שעות במקרר….מעדן!
שאלות ותשובות
שאלה: איזו תבנית?
תשובה: הנוכחית של קרין 24 אבל בדכ עושה בחד פעמיתעגולה עמוקה לא רחבה
שאלה: באיזה פעולה בתנור לאפות?
תשובה: אני עושה תכנית בתנור (קו עליון קו תחתון ומאוורר באמצע), כלומר טורבו.
שאלה: למה בכל פעם כשאני מכינה עוגות גבינה התחתית יוצאת נוזלית?
תשובה: תעשי על חום 200 רק ל 10 דקות ואחכ תנמיכי ל 160 150 לעוד שעה.
שאלה: תוסיפו גרידת לימון מוסיף ארומה נהדרת לדעתי.
תשובה: הילדים לא אהבו…..אבל בהחלט אפשר לשדרג כרצונך.
שאלה: את מחממת את התבנית עם המים ואת התנור לפני כניסת הבלילה לתנור ל-200 מעלות?
תשובה: כן, דקה שתיים לא הרבה זמן…מכניסה מים שהורתחו בקומקום.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה ונימוחה | בלי תבנית מים!
- מתכון: עוגת גבינה בחושה לימונית
- מתכון: עוגת גבינה פירורים פשוטה ומתוקה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!