כללי

חטיף פסק זמן עם קרמל ופצפוצי אורז

חטיף פסק זמן עם קרמל ופצפוצי אורז – מתכון לקינוח ביתי שוקולדי וטעים בטירוף, איך להכין את החטיף הישראלי האהוב על כולם, בקלי קלות בבית. מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: נעמי שושן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

חטיף פסק זמן עם קרמל ופצפוצי אורז

 

מתכון: חטיף פסק זמן עם קרמל ופצפוצי אורז

מצרכים 

להכנת 25 חטיפים
תבנית ריבוע בקוטר 20*20 ס"מ

לשכבה 1:
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס (100 גרם) ממרח פסק זמן
כוס וחצי (60 גרם) פצפוצי אורז
קורט מלח

לשכבה 2 – קרמל:
כוס ורבע פחות כף (240 גרם) סוכר

120 מ"ל שמנת מתוקה מחוממת
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח

לציפוי שוקולד:
300 גרם שוקולד חלב

4 כפות שמן

לזיגוג: 2 כפות ממרח פסק זמן

 


אופן הכנה 

  • מכינים את שכבה 1: ממיסים במיקרו או בבן מארי 2 סוגי השוקולדים, מוסיפים ממרח "פסק זמן" וקורט מלח ומערבבים. 
    מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מכוסים בשוקולד.
    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    משטחים ומהדקים את התערובת לשכבה אחידה. שומרים במקפיא.
  • מכינים את שכבה 2 – הקרמל: 
    מחממים סוכר בסיר שטוח על להבה בינונית וממתינים עד שהסוכר נמס ומתחיל לשנות את צבעו לענברי. (לא מערבבים את הסוכר בעזרת כף אלא על ידי סיבוב הסיר)
    ברגע שכל הסוכר נמס, מוסיפים בעדינות את השמנת המחוממת וטורפים בזריזות בעזרת כף עץ.
    מסירים מהאש, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. שופכים מעל הפצפוצים ומקפיאים שעתיים או יותר. חותכים למלבנים.
  • מצפים: ממיסים שוקולד חלב, מוסיפים שמן וטובלים את החטיפים הקפואים.
  • מזגגים: ממיסים כמהשניות 2 כפות ממרח פסק זמן, מעבירים לשקית זילוף, גוזרים נקודה בקצה ומזלפים מעל החטיפים המוכנים.

 

תגובות מהגולשים

רחל מדמון טבשי: "תודה על המתכון נראה נהדר בטוח אשתמש בזה בקייטנות של הקיץ שולחים לנו המון פצפוצי אורז וקקאו כדי להכין חטיפים ואני בטוח אכין את החטיפים האלו"

לדה מלמד: "נראה פשוט נפלא! מחכה לנסות איך יוצא"

 

חטיף פסק זמן עם קרמל ופצפוצי אורז

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים