Go Back
חטיף שוקולד

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד

מתכון לקינוח ביתי שוקולדי וטעים בטירוף - החטיף הישראלי האהוב על כולם, בקלי קלות בבית.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נעמי שושן

ציוד

תבנית ריבוע בקוטר 20*20 ס"מ

המצרכים

לשכבה 1:

  • 2 חפיסות שוקולד חלב (200 גרם )
  • 1 חפיסה גרם שוקולד מריר (100 גרם )
  • ¼ כוס ממרח פסק זמן (100 גרם)
  • ½1 פצפוצי אורז (60 גרם )
  • מלח (קורט )

לשכבה 2 קרמל:

  • ¼1 כוסות סוכר (פחות כף - 240 גרם )
  • שמנת מתוקה (120 מ"ל - מחוממת )
  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם )
  • מלח (קורט )

לציפוי שוקולד:

  • 3 חפיסות שוקולד חלב (300 גרם )
  • 4 כפות שמן

לזיגוג:

  • 2 כפות ממרח פסק זמן

אופן ההכנה

להכנת שכבה 1:

  • ממיסים במיקרו או בבן מארי 2 סוגי השוקולדים, מוסיפים ממרח "פסק זמן" וקורט מלח ומערבבים.
  • מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מכוסים בשוקולד.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • משטחים ומהדקים את התערובת לשכבה אחידה. שומרים במקפיא.

להכנת שכבה 2 - הקרמל:

  • מחממים סוכר בסיר שטוח על להבה בינונית וממתינים עד שהסוכר נמס ומתחיל לשנות את צבעו לענברי. (לא מערבבים את הסוכר בעזרת כף אלא על ידי סיבוב הסיר)
  • ברגע שכל הסוכר נמס, מוסיפים בעדינות את השמנת המחוממת וטורפים בזריזות בעזרת כף עץ.
  • מסירים מהאש, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק.
  • שופכים מעל הפצפוצים ומקפיאים שעתיים או יותר, חותכים למלבנים.

להכנת הציפוי:

  • ממיסים שוקולד חלב, מוסיפים שמן וטובלים את החטיפים הקפואים.

להכנת הזיגוג:

  • ממיסים כמה שניות 2 כפות ממרח פסק זמן, מעבירים לשקית זילוף.
  • גוזרים נקודה בקצה ומזלפים מעל החטיפים המוכנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.