עוגותעוגות שמרים

עוגת שמרים מנצחת לשבת

עוגת שמרים מנצחת לשבת – מתכון עוגת שמרים פשוטה וקלה להכנה. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: פרח גבסו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים מנצחת

מצרכים לבצק ואופן ההכנה 

קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כפית משפר אפיה
3 ביצים
כוס ועוד רבע שמן
כוס סוכר אחת
שתי כוסות מים פושרים
כפית אחת מלח.

  • מערבבים תחילה את המצרכים היבשים ללא המלח..אחר כך מוסיפים את הביצים וכוס של שמן..ובהדרגה מוסיפים גם את המים..
  • ממשיכים ללוש כארבע דקות ומוסיפים את רבע כוס השמן
  • לשים ומוסיפים את כף המלח
  • ממשיכים ללוש לשבע דקות ומתפיחים לשעה!
  • אחרי שהשעה  עוברת לשבור את הבצק ואז מתפיחים שוב למשך כחצי שעה בערך.


מצרכים למילוי ואופן ההכנה

ממרח שוקולד (איזה שבא לכם)
כוס אחת של אגוזי המלך
ארבע כפות סוכר דמררה
10 גרם חמאה (או מחמאה)

  • במחבת מחממים את המחמאה או החמאה
  • מוסיפים את כוס האגוזים ואת והסוכר
  • מערבבים קלות וממשיכים לקרמל את האגוזים עד שהם משחימים ומקבלים צבע נאה.

מצרכים לסירופ והרכבת המנה

שתי כוסות מים
שתי כוסות סוכר
מיץ מלימון סחוט
כפית תמצית וניל איכותית
כוס המדידה לסירופ היא כוס חד פעמי לשתייה קרה.

  • מחלקים את הבצק לארבעה כדורים..על משטח עבודה רדדי את כדור הבצק לעלה דק מאוד..מרחי ממרח שוקולד..ופזרי מהאגוזים..
  • גלגלי לרולדה וסגרי קצוות..
  • הניחי על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.. או תבניות אינגלישקיק משומנות..התפיחי שוב לעשרים דקות מכוסה במגבת נקיה ..
  • חממי תנור לחום של 180 מעלות..הברישי בביצה..ואפי למשך חצי שעה..
  • אחרי חצי שעה.. הברישי בסירופ..קררי..והקפיאי!

 

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס השתמשת במתכון?
תשובה: כוס המדידה היא כוס חד פעמי לשתיה חמה.

שאלה: לגבי הסירופ זה לא הרבה שתי כוסות סוכר?
תשובה: הכוס היא כוס חד פעמי לשתייה קרה בסירופ.. אז לא זה לא הרבה.

שאלה: מהמם! אפשר להצליח את הבצק במקרר יום לפני כן?
תשובה: אפשר ואפילו רצוי!

שאלה: איך מקרמלים אגוזים?
תשובה: ממיסים מחמאה על גז ומוסיפים סוכר דמררה ואגוזים.

שאלה: הי בתמונה זה לא נראה כמו רולדה. במה אפשר למלא בנוסף?
תשובה:  זאת רולדה של 4 רולים, אין כאן מילוי נוסף.

שאלה: לא הבנתי למרוח ממרח שוקולד ואז לשים על הממרח את תערובת האגוזים והחמאה ?או שכול מילוי זה בנפרד ?
תשובה:  האגוזים במתכון עוברים תהליך של קירמול עם המחמאה, אז מורחים ממרח שוקולד ועל הממרח מוסיפים את תערובת האגוזים.

שאלה: חייבים משפר אפיה או אפשר בלי? תודה
תשובה: לא חייב, אפשר גם אבקת אפייה, שקית אחת לכל קילו קמח.

שאלה: בצילום הרולדה מגולגלת כבורג דהיינו לחלק הבצק ל-8?
תשובה: לקחתי 2 רולדות גדולות, חתכתי כל רולדה ל 2 ולפפתי כל 2 והצמדתי אותם.

שאלה: אם יש לי שמרים טריים, כמה לשים?
תשובה: קובייה אחת.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים