Go Back
עוגת שמרים מנצחת לשבת

עוגת שמרים מושחתת וקלה להכנה

עוגת שמרים מנצחת לשבת! מתכון קל לעוגת שמרים מפנקת עם שוקולד ואגוזים!
ציון 4.20 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית התנור/תבניות אינגלישקיק
כוס מדידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כפית משפר אפיה
  • 3 ביצים
  • ¼1 כוסות שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • ממרח שוקולד (איזה שבא לכם)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 4 כפות סוכר דמררה
  • חמאה/מחמאה ( 10 גרם)

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • מיץ מלימון סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל (איכותית)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • מערבבים תחילה את המצרכים היבשים ללא המלח.
  • מוסיפים את הביצים וכוס של שמן ובהדרגה מוסיפים גם את המים.
  • ממשיכים ללוש כארבע דקות ומוסיפים את רבע כוס השמן.
  • לשים ומוסיפים את כף המלח.
  • ממשיכים ללוש לשבע דקות ומתפיחים לשעה!
  • אחרי שהשעה  עוברת לשבור את הבצק ואז מתפיחים שוב למשך כחצי שעה בערך.

הכנת המילוי:

  • במחבת מחממים את המחמאה או החמאה.
  • מוסיפים את כוס האגוזים ואת והסוכר.
  • מערבבים קלות וממשיכים לקרמל את האגוזים עד שהם משחימים ומקבלים צבע נאה.

הכת הסירופ:

  • מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
  • על משטח עבודה לרדד את כדור הבצק לעלה דק מאוד.
  • למרוח ממרח שוקולד ולפזר מהאגוזים.
  • נגלגל לרולדה ונסגור את הקצוות.
  • להניח על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה. או תבניות אינגלישקיק משומנות.
  • להתפיח שוב לעשרים דקות מכוסה במגבת נקיה.
  • לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
  • להבריש בביצה ולאפות למשך חצי שעה.
  • אחרי חצי שעה להבריש בסירופ לקרר ולהקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.