פאי לימון מרנג – טארט לימון מעולה בציפוי מרנג, בול כמו בצרפת. שילוב משגע וטעים ברמות של חמוץ ומתוק.  בצק פריך, לימון ומרנג. הפאי לימון הזה ממכר!

מתכון קלאסי וטעים – פאי לימון ומרנג המורכב מקלתית בצק פריך, ממולאת קרם לימון עשיר ומעל הכל זילוף מרנג צרוב עם ברנר למראה שזוף ומפואר. מתכון שירשים אפילו את האורחים הקשים ביותר. מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: ז'קלין פדלון ונעמי שושן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פאי לימון מרנג

מצרכים 

מרכיבים לבצק:
100 גרם חמאה קרה
200 גרם קמח
1 כף אבקת סוכר
חצי כפית שטוחה מלח
ביצה אחת
מרכיבים לציפוי המרנג:
3 חלבונים
100 גרם סוכר
מרכיבים לקרם:
מיץ סחוט מארבעה לימונים בגודל בינוני
גרידה של לימון
3 ביצים
150 סוכר
1 כף גדושה של קורנפלור
50 גרם חמאה רכה

אופן הכנה  

נכין קודם את הבצק:
לשים במיקסר עם להב פלדה את אבקת הסוכר,ביצה, קמח ומלח.
מערבב עד לקבלת פירורים.
נכניס את החמאה בהדרגה ונערבל עד שמקבלים בצק רך ונעים
נעשה כדור ומכניס לקירור עד להכנת הקרם לימון .
הכנת קרם הלימון:
נקציף את הביצים בלי להפריד עם הסוכר עד שמקבלים תערובת תפוחה ובהירה
בסוף נכניס את הקונפלור ללא מיקסר.
נשים את המיץ של 4 לימונים + גרידת הלימון על הגז עד סף רתיחה.
נכניס לסיר של המיץ לימון את תערובת הביצים ונבשל תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם סמיך
נכבה את הגז ונכניס את ה50 גרם חמאה (לוודא שהיא רכה) ונערבב. 
מכניסים לקירור.
להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעיגול לעובי בינוני

נשטח לתבנית יורדת בקוטר 23 ס"מ ונחתוך את הבצק המיותר מהשוליים עם סכין .
נכסה בנייר סופג ומעל נשים אבנים קטנות

לאפות לאחת עשרה דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
נוריד את הנייר ואת האבנים ונאפה לעוד רבע שעה נוספת ונקרר.
נמרח את הקרם על הטארט ולקירור.

הכנת המרנג:
נקציף 3 חלבונים עם קורט מלח + 100 גרם סוכר עד שמקבלים קצף יציב

להכניס לשקית זילוף את תערובת החלבונים ונזלף את הצורה הרצויה מעל לטארט

לאחר מכן לעבור עם ברנר על העוגה (אם אין לכם אז אפשר בתנור גריל בחום גבוה ולכמה דקות אך לשים עין ולהיזהר שלא יישרף) בהצלחה ובתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר משהו אחר במקום מרנג למעלה?
תשובה: את יכולה בלי … ואז יצאו לך חיתוכיות לימון יפות.

שאלה: נראה מהמם וטעים. איך את מחלצת את העוגה מהתבנית? זאת תבנית פאי?
תשובה:  לפעמים זה נדבק אז עדיף לשמן את התבנית. ואחרי האפייה גם מעבירה עם סכין לוודא כשאני ירים את הפאי לא יתפרק.

עוד מתכונים מבוקשים:


פאי לימון מרנג
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. לא הבנתי את הקטע של הקונפלור עם המיץ לימון..
    את הקונפלור להוסיף לביצים?? ואת הלימון להרתיח לחוד ואחרכך לשדך ביניהם??? אם הבנתי נכון…

    1. היי מרים,
      את הקורנפלור מוסיפים לביצים המוקצפות עם הסוכר.
      את המיץ מבשלים בנפרד, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים המוקצפות לסיר עם המיץ ומערבבים לאיחוד.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *