| | | | | |

עוגת שוקולד יוגורט קרמבו

קינוח מושחת טעים ומיוחד
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עוגת שוקולד יוגורט

עוגת שוקולד יוגורט קרמבו היא קינוח מושחת ומיוחד שמשלב את העסיסיות של עוגת שוקולד רכה עם טעמי היוגורט והמרקם המפנק של קרמבו.

המתכון פשוט, והעוגה עצמה מאוד מרשימה ומתאימה לאירועים חגיגיים.

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון עוגת שוקולד יוגורט
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שוקולד יוגורט

עוגת שוקולד יוגורט קרמבו

קינוח מושחת טעים ומיוחד
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית קפיץ עגולה קוטר 18

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 3 כפות אבקת סוכר וניל סוויטנגו
  • ½ כוס אבקת ממתיק
  • 2 כפות שמן קוקוס ( או כל שמן שמותר לכם)
  • 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף תמצית רום למי שרוצה לא חייב
  • 5 קוביות שוקולד 90% ומעלה
  • 4 כפות יוגורט בקר 10% ומעלה

מתכון לקרם :

  • 150 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר

מתכון לציפוי שוקולד:

  • 90 גרם שוקולד 90% ומעלה
  • 2 כפות שמן קוקוס וממתיק לפי הטעם

אופן ההכנה

שלב ראשון:

  • נשתמש ב-2 קערות
  • נפריד את החלבון והחלמון לקערות נפרדות.
  • את החלבון נקציף בקערת הקצפה עם הסוכר וניל סוויטנגו + 2 כפות אבקת ממתיק עד לקבלת קציפה יציבה.

שלב שני :

  • לקערה עם החלמון נוסיף את כל יתר המרכיבים למעט קוביות השוקולד ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים .
  • ניקח את הקערה עם הקציפה ונוסיף אותה ל לקערה עם יתר התערובות ובעדינות נערבב בתנועות קיפול את הקציפה עד להטמעה מלאה.
  • לאפיה נשתמש בתבנית קפיץ עגולה קוטר 18 /או כל תבנית שיש לכם קוטר 18.
  • נניח נייר אפיה בתחתית ובדפנות נשמן מעט.
  • נעביר את התערובת לתבנית רק לאחר מכן נשבור את קוביות השוקולד בצורה גסה ונפזר בתערובת.
  • נאפה בטמפרטורה 175 מעלות למשך 45 דקות נוציא ונקרר לטמפרטורת החדר.

אופן הכנת הקרם :

  • נקציף את השמנת עם האינסטינט + אבקת ממתיק עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.
  • את הקצפת נמרח מעל העוגה בשכבה נדיבה ונכניס למקרר ל-3 שעות לפחות.
  • רק אז נכין את ציפוי השוקלד כשהקרם יציב.

אופן הכנת ציפוי שוקולד:

  • נמיס את השוקולד +השמן קוקוס והממתיק בפולסים עד להמסה מלאה של השוקולד.
  • ניצק את השוקולד מעל הקרם ונכניס למקרר לשעה עד להתייצבות מלאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד יוגורט קרמבו

איזה אבקת ממתיק?
אסתיקולד שוקולד בוטיק אני משתמש באבקת סוכר סוויטנגו אבל אפשר כל ממתיק לטחון דק לאבקה. בסוף ממתיק זה עניין של טעם.
.
בלי קמח ובלי סוכר?
ממש ככה חלום !!
מתכון עוגת שוקולד יוגורט
צילום: שרית ברסקה

רק עוד דבר אחד אחרון!

לפני שאתם מתנפלים על עוגת שוקולד – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements