עוגת שוקולד ממכרת ללא סוכר
עוגה ממכרת בעשר דקות הכנה
מחפשים קינוח שוקולדי מושלם שגם בריא וגם טעים? הגעתם למקום הנכון! מתכון זה יעניק לכם עוגת שוקולד עשירה, רטובה ומלאת טעם, תוך כדי צמצום משמעותי של כמות הסוכר והפחמימה.
מתכון זה קל להכנה ודורש מרכיבים פשוטים וזמינים, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור כל אירוע או סתם כשמתחשק לכם פינוק מתוק.
אז קדימה, למה אתם מחכים? עשו לעצמכם טובה והכינו עוד היום את עוגת השוקולד הממכרת הזו, ותיהנו מכל ביס!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 150 גרם שוקולד 90% ומעלה (½1 חפיסות)
- 1 כף שמנת להקצפה 38%
- 50 גרם חמאה (½ חבילה)
- 120 גרם קמח שקדים
- 4 ביצים (XL)
- 1 כף אבקת אפיה ללא גולטן
- ממתיק (לפי הטעם ואיזה שאוהבים / רגלים לא חייב להיות אבקתי מתאים גם גרגרי )
- תמצית ווניל ( למי שאוהב - אפשר גם רום .)
אופן ההכנה
- להמיס את השוקולד עם השמנת +החמאה בקערית מתאימה במיקרוגל ו/או בבן מארי .
- להפריד את הביצים ל-2 קערות אחת חלבון ובשנייה את החלמון .
- להקציף את החלבון עם הממתיק עד לקבלת קצפת יציבה .
- להוסיף לקערה של החלמונים ואת יתר המרכיבים למעט השוקולד שהמסנו.
- לערבב טוב שכל התערובות ללא גושים .
- להוסיף את השוקולד תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובות אחידה .
- לאחר מכן , להוסיף קציפת החלבון בפוסלים ובצורת קיפול.
- להטמיע את הקציפה בתערובות בעדינות לא לשבור את הקצפת .
- להניח ניר אפיה בתבנית אינגליש קייק נעביר את התערובות לתבנית .
- לחמם תנור 175 מעולות ונאפה למשך 20 דקות / עד להתייצבות.
- להוציא ולקרר כשעה .
- יוצאת עוגה אוורירית וטעימה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שוקולד ממכרת ללא סוכר
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: עוגת שוקולד ממכרת ללא סוכר מתכון מאת: שרית ברסקה